Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver´in 26 Nisan´daki istifasının ardından yeni başkanı belirlemek amacıyla Nevşehir Belediye Meclisi´nde seçim yapıldı.

Tek adayla gidilen seçimde, 25 meclis üyesinin tamamının oyunu alan Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Belediye Başkanlığına seçildi. Ünver, görevini Seçen´e devretti.

Devir teslim töreninde konuşan Ünver, 14 yıl sürdürdüğü belediye başkanlığı görevinde Seçen ile çalıştıklarını belirterek bundan sonraki hayatında Seçen´e başarı diledi.

Ünver, Seçen´in başarılı çalışmalara imza atacağına inandığını belirterek, “Benden destek isterse elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım” dedi.

Başkanlık mührünü Ünver´den teslim alan Seçen ise "2001 yılından beri Başkan Yardımcısı olarak sayın Ünver ile görev yapıp, gece gündüz çalıştık. Başkanımdan çok şey öğrendik, burası iyi bir okuldu. Hasan Bey´in yanında diplomayı aldığıma inanıyorum. Bundan sonraki siyasi yaşantısında da kendisine başarı diliyorum." diye konuştu.

Seçen´in Ünver´e çiçek takdiminde bulunduğu tören, duanın ardından sona erdi.

Törene, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Alaaddin Varol, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

AK Parti´de tanıtım toplantısı

Belediyedeki törenin ardından AK Parti´de tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, Belediye Başkanı Atilla Seçen ve partililer katıldı.

Burada konuşan İl Başkanı Yanar, Ünver´in istifasının ardından önemli bir sürece girildiğini belirterek, “Yapılan istişareler, temayül yoklamaları ve akabinde Cumhurbaşkanımızın takdiri, Başbakanımızın oluru ile Belediye Meclis üyemiz Atilla Seçen Başkanım görevlendirildi” dedi.

MHP´ye teşekkür

Nevşehir´de tarihi bir gün yaşandığını vurgulayan Yanar, “Atilla Seçen Başkanım 25 meclis üyesinin tamamının oyunu almak suretiyle Nevşehir Belediye Başkanlığına seçildi. Buradaki süreç çok önemli. 16 AK Partili, 9 MHP´li belediye meclis üyemiz var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin yukarıda yansıtmış olduğu havayı biz şehrimizde de yaşıyoruz. MHP bir aday gösterebilirdi veya toplantıya katılmayabilirlerdi. Ya da boş oy atabilirlerdi. Kendilerine iradelerinden dolayı teşkilatım adına teşekkürü bir borç biliyorum” ifadelerini kullandı.

Yanar, “Önemli bir sürecin içerisindeyiz. Cumhurbaşkanlığının ilk defa uygulamaya geçeceği bir süreç. Boşa geçirecek vaktimiz yok. Her daim sahadaydık ve 24 Haziran´a kadar sahada olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Kadim bir şehrin başkanıyım”

Seçen de Ünver´in istifasının ardından teşkilatların kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Yeni görevimin bilincindeyim. Çok çetin, çok yaman, vebali de ağır bir görev olduğunun farkındayım. Sizlerle beraber görev süremiz içerisinde hakkıyla çalışacağımıza inanıyorum. Şehrimize ne yapılabilirse, en güzel ne olacaksa çıtayı biraz daha yukarı çıkartmak için hep beraber gecemizi gündüzümüze katacağız. Kadim bir şehrin belediye başkanı olduğumun farkındayım. Şehrimizin bir adım daha ileriye gitmesi için gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Seçen, şöyle devam etti: Belki Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak meclis üyelerimizin tamamının oyunu alarak Belediye Başkanı seçildim. Durmak yok, hizmete devam. Önümüzde çok çetin bir seçim süreci var. Hep beraber reisi ilk başkan olarak seçeceğiz. 2001´den bu tarafa bu çatı altında siyaset yaptım. Ben bu ailenin bir neferiyim. Bundan sonra da böyle devam edecek. Bundan önceki Atilla Seçen neyse bundan sonra da aynı olacak.