Uyuşturucu ile mücadele Devlet yöneticilerimizin öncelikli olarak odaklandıkları konuların başında gelmektedir. Ülkemizin terör örgütlerine karşı verdiği çok boyutlu kararlı ve başarılı mücadelesi bu örgütlerin gerek finansmanında gerekse insan kaynağının temininde kullandığı uyuşturucu ticaretini büyük oranda engellemiştir.

Türkiye genelinde tüm İl ve İlçelerde aynı anda yapılan toplantı, İlimizde de Vali İlhami Aktaş başkanlığında saat 09.30’da yapıldı. 

Toplumumuzu olumsuz yönde etkileyen uyuşturucu ve her türlü bağımlılıkla etkin mücadele edilmesi konusunda yürütülecek çalışmaların ele alındığı “Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı” yapıldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı A. Kürşat Şahin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, uyuşturucu ile mücadelede görevli kamu kurumlarının müdürleri ve ilgili personelleri katıldı.

Bağımlılıkla mücadele kapsamında 2018 yılında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, 2019 yılında yapılacak çalışmalar için oluşturulacak eylem planı üzerinde de duruldu.

Sunumların yapıldığı toplantıda, bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadelede yapılan çalışmalarının genel durumu anlatılarak, Nevşehir’de uyuşturucu ile mücadelede gelinen nokta ele alındı ve yapılması planlanan konular görüşüldü.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı görüş ve önerilerle son buldu.