Türkiye´nin Hatay ve Kilis vilayetlerine sınır olan Suriye´deki savaşa manevi destek vermek için Cami hocaları Emin İnce ve Baki Öncel hocalar savaş başladığından beri her gün sabah namazında ve yatsı namazında her gün Fatiha ve Fetih sureleri okuyorlar. Cemaatte gür bir şekilde amin diyorlar.

Yapılan duada vatanımıza kast eden iç ve dış düşman teröristlere silah teminin de bulunan 17 Devletin hilelerinin desiselerinin kendilerine dönmesi için tüm halkımız aynı duygu ve düşüncelerle dualar edip okumaya devam etmekte. Devletimizin terör örgütünün faaliyetlerini durdurmak için karar alıp sınır bölgemizde düşmana karşı savaş konumuna geçtiğinden beri sabah ve yatsı namazında Fetih ve Fatiha Sureleri okuyarak dua etmekte.

Hocaların Fetih Surelerini okuyup dua etmelerinden memnun olan cami cemaati her gün yapılan bu duaya katılarak askerimizin ve devletimizin bütünlüğüne aminleriyle eşlik etmekteler.

Her gün yapılan duada milletimizin saadeti devletimizin ebediyen durması, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin metanetli ve sabırlı olmasına yapılan dualar da duygusal anlar yaşayan cemaatin amin sesleri daha gür bir hal almaktadır. Adeta şehitler tepesinin boşalmayacağını ifade eden bu içten aminler bu milletin bölünmeyeceğini devletimizin yıkılmayacağına iç ve dış düşmanlarımızın başaramayacaklarını lisanı hal ile ifade etmekte.

Bahçeliler Evler Mahallesi Cami cemaati savaş başlamadan önce dualar yaparak bizleri bilgilendirmeye ve ülkemizin görünmez bütünlüğüne kast eden hain yapı konusunda bilgilendirdikleri için hocalarımıza teşekkür ediyorlar. Bu devlet bizim, asırlardır bu topraklarda hain emelleri olanlar her türlü hile ve desiselere başvurarak devletimizi yıkıp, milletimizi bölmek istemekteler. Eğer ferasetimizi kullanamazsak düşman aramıza tefrika sokar o zaman başarılı olurlar. Tüm halk ve devlet yöneticilerimiz bu günlerde her zamankinden daha çok ferasetli davranmak zorundayız. Ayrıştırıcı değil birleştirici olmalıyız diye dualar edip cemaatte gür bir şekilde amin diyorlar.