Çeşitli ziyaret ve programlara katılmak için Nevşehir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefinden sapmadığını söyledi.

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde katıldığı iftar programı sonrası açıklama yapan Bakan Ersoy, "Bu tarz krizler geçmişte de vardı, gelecekte de olacak. Önemli olan krizlere karşı bağışıklık elde etmek. Bunun da en önemli aşısı pazar çeşitliliği. Bu konuda 2019 yılından beri Türkiye önlemler alıyor." dedi.

Türkiye’nin yoğu bir tanıtım yaptığını vurgulayan Ersoy, “Şuanda 140'tan fazla ülkede Türkiye çok yoğun tanıtım yapıyor. Rakiplerimizle kıyaslandığında dünyada en etkili tanıtım yapan ülkeyiz. Pazar çeşitlemesi konusunda yaptığımız bu çalışmaların meyvesini de topluyoruz. Başta batı ülkeleri olmak üzere mevcut pazarlarımızdan, geçen seneyle kıyaslanmayacak oranda, hatta bazı noktalarda 2019 yılının da üstünde rezervasyon akışı var. Bu seneki hedefimizi koruduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Sezon başında açıkladığımız 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefimize sadığız.” diye konuştu.

Kapadokya turizmine de değinen Ersoy, “Kapadokya bölgesi Türkiye ortalamasında bir sayı elde edecek diye düşünüyorum. İlk veriler de o yönde gözüküyor. Bu krizden de en az hasarla çıkmayı başaran ülke Türkiye olacak. Biz bahanelere sığınmıyoruz. Hedeflerimize konsantreyiz, hedeflerimizi yıl sonunda turizm sektörü ile birlikte el ele vererek elde edeceğiz.” şeklinde konuştu.