Başkanlık sistemi bu ülkeye lazım mı, değil mi? Bunun üzerinden tartışılsın. Benim kanaatim başkanlık sistemi bize gerekli ve lazım bunun şekli ve şimali konuşulsun" dedi.

Nevşehir´in Ürgüp ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan okulun açılışında konuşan Topçu, Türkiye´nin siyasi bir istikrara kavuştuğunu bunun sonucunda da 3 ana meseleden Türkiye´nin mesafe kat edeceğini söyledi.

Terörle mücadele Türkiye için önemli olduğunu aktaran Topçu, "Bu hepimiz için olduğu kadar bütün medeniyet coğrafyamız içinde çok önemli. Niye önemli, çünkü iç huzurunu sağlamış ayağa kalkmış bir Türkiye Arakan´daki Müslüman çocuğunda elini uzattığı zaman elini tutabileceği bir ülke, Bosna Hersek´te de öyle Kosava´da da öyle Afrika´nın derinliklerinde de öyle" dedi.

Ankara´nın sadece Edirne´yle Ardahan´dan sorumlu olmadığını kaydeden Topçu "Ankara Arakan´dan da sorumlu, Türkistan´da sorumlu Gazze´den de sorumlu Afrika´daki mazlum kardeşlerimizden ve balkanlardan da sorumlu. Onun  için Ankara İri olacak diri olacak güçlü olacak bunun yanında büyük güçlü bir  türkiye olacak ki medeniyet coğrafyasındaki mazlum kardeşlerimize de el uzatabilsin.

2.5 milyon Suriyeli kardeşimiz biz de avrupanın bir tamamında bu demokrasiden insan haklarından bahseden batının bir tamamından aldığımız yardım 250 milyon dolar arasında bizim harcadığımız hamdolsun para 8 milyon dolar ve açık kapı politikasına devam ediyoruz. Allaha hamdolsun.ecdada uygun davranıyoruz milletimizin diğergamlığını kardeşlerimize gösteriyoruz. birileri Suriye´de ne işiniz var derken şu hakikati ve gerçeği unutuyorlar" diye konuştu./images/haberler/resimler/2015-11/12/1450277135995.jpg

Topçu, Çanakkale´de Türkiye´nin karşısında olanların bugün de siyaseten medya ve bölücü terör örgütü maşasıyla aynı olduğunu savunarak şunları kaydetti:

"Biz onları milletin ferasetiyle ben siyasi istiklal savaşımız diyordum, 1 Kasım için millet Çanakkale´de dedelerimizin süngüyle yaptığını bu sefer onlara karşı sandıkta yaptı. Onların Türk siyasetini dizayn etme oyunlarını yerle bir etti, bozdu. Şimdi Suriye´de ne için varız diyenlere evet biz Suriye´de yüzyıl evvel Çanakkale´de Şam´ın 8 bin 640 şehidi olduğu için Suriye´de varız. Halebin 6 bin 400 şehidi olduğu için varız.

Biz bunun için Suriye´de varız. Bunun için Suriyeli kardeşlerimize kapımızı ve gönlümüzü açıyoruz. Ve suriye meselesi ankarasız asla ve katta çözülemez bizi suriyeyi dizayn etmek isteyenler kalbimizde bombalar patlatarak o masadan kaldıracaklarını sanıyorlarsa aldanırlar Çanakkale´de başlarına gelen gelecek inşallah. Millet olarak buna kararlıyız. Biz artık kendi medeniyet coğrafyasında ay yıldızdan habersiz amaliyatlara izin vermeyeceğiz inşallah."

1 Kasım´da milletin kararlılığı siyeseten gösterdiğini belirten Topçu, sıranın demokrasi ve siyasilerde olduğunu dile getirdi.

Topçu, terör örgütüne yapılan operasyonlar sonucunda teröröün belinin kırıldığını belirterek şöyle devam etti:

"Ne ülkemizde nede medeniyet coğrafyamızda ay yıldızdan habersiz hiçbir işe müsaade etmeyeceğiz ettirmeyeceğiz. Bu kararlılıktayız, dağ kadrolarının büyük ekseriyeti Allah´a hamdolsun güvenlik güçlerimiz tarafından eritildi. Şimdi bunlar tabi şehirlerde yuvalandılar bununla ilgilide önümüzdeki günlerde göreceksiniz uluslararası hukukun meşrutiyetini esas alarak hukuk içerisinde yeni bir konsepte şehre yayılmş evlere sokakalara sızmış bölücü terör örgütünün bütün nüveleri devletin kararlılığı ve 1 Kasım´da milletin tastikinden dolayı tekne kazır gibi kazınacak inşallah. Hiç merak etmeyin, bunlar ayrık otu ayrılır gibi temizlenecek devlet bunda kararlı  niye kararlı çünkü millette 1 Kasım´da tastik etti."

Milletin verdiği desteğin ardından siyasetin de toparlanması gerektiğini kaydeden Topçu, "3-5 kişi biraraya geliyor, bir ad koyuyorlar bir tanede tabela hadi bakalım seçim sandığının başına bir gidiyoruz 1.5 metre oy pusulası bundan vazgeçelim siyaset derlensin ve toparlansın . Yani siyaset aslında millete hizmet yeridir. 3-5 kişinin bir yerlerde oturup kendini tatmin etme yeri değildir" ifadesini kullandı.

Muhalefet partilerinin yetersiz kaldığını savunan Topçu, şu ifadelere yer verdi:

"Demokrasinin gereği muhalefet vazgeçilmezdir. Ama üzülüyorum muhalefetle iktidarın arasında her halde yüzde 100 fark var. Milletin seçeneği olsun ki iktidar da çok böbürlenmesin. Seçeneği olması içinde ana muhalefetimiz önce kendi iç iktidarını hedeflemesin bizim Suriye´de ne işimiz var demesin bunlardan vazgeçsin. İktidara yaklaşsın bir iki puan arasında fark olsun ki milletinde seçeneği olsun. Krizler yaşamayalım 7 Haziran evveli aradaki farkı gördünüz. Şimdi bu 4 sene içerisinde iktidar aldığı 49.5´un hakkını versin terörü ifade ettikleri gibi tekne kazır gibi kazısın refah seviyemizi yükseltin öğretmenimiz daha çok maaş alsın memurumuz, işçimiz daha çok maaş alsın kalkınmamız daha çok yükselsin ama bir diğer taraftan muhalefet de iktidarı yapıcı yol gösterici sorumlu bir şekilde takip etsin."

Başkanlık sisteminin gerekli olduğunu ileri süren Topçu, "Başkanlık sistemi sadece uzun adam üzerinden yürümesin, bu siyasi akıl tutulmasıdır. Başkanlık sistemi bu ülkeye lazım mı? değil mi? bunun üzerinden tartışılsın. Benim kanaatim başkanlık sistemi bize gerekli ve lazım bunun şekli ve şimali konuşulsun. Siyasetimiz ifade ettiğim gibi bir kişi üzerinden buna bakmasın bu kısır noktadan dışarıya çıksın başkanlık siteminin Türkiye´ye getireceği faydaları ve zararları topluma anlatsın netice itibariyle muhalefetiyle iktidarıyla ülkenin ve milletin menfatine sözler duyalım bunu istiyoruz" diye konuştu.

Topçu daha sonra protokolle okulun açılışını gerçekleştirdi. Öğrencilerle sohbet eden Topçu, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.