Nevşehir’de bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özkan Yavuz, beraberinde Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ile birlikte Nevşehir Kalesi çevresinde bulunan ve bir süre önce turizme kazandırılan Kayaşehir’de incelemelerde bulundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici’nin de eşlik ettiği Bakan Yardımcısı Yavuz, incelemeleri sırasında bölgede gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin Belediye Başkanı Rasim Arı’dan bilgiler aldı.

6. Yüzyıl’dan günümüze sürekli bir yaşam izlerinin bulunduğu Kayaşehir içerisinde kayadan oyma yaşam odaları, ticarethaneler, manastır, tüneller, bezirhaneler ve kilise bulunduğunu belirten Arı, bölgenin birinci etabının Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkıları ile 17 Temmuz 2020 tarihinde turizme açıldığını kaydetti.

Nevşehir Kalesi ile birlikte turizme açılan Kayaşehir’in pandemi dönemine rağmen yerli ve yabancı turistlerce büyük ilgi gördüğünü ifade eden Arı, bölgenin diğer etaplarının ise turizme kazandırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Nevşehir Kalesi’nin hemen yanında bulunan Kahveci Dağı eteklerindeki Meryem Ana Kilisesi’nde de restorasyon çalışmaları başlatıldığını belirten Arı, “Nevşehir Kalesi etrafında bir turizm adası oluşturuyoruz. Bir yanda Kayaşehir ve Nevşehir Kalesi hemen yanında Meryem Ana Kilisesi, Rum Hamamı, Tahtalı Kahve ve Çanlı Kilise. Buradaki çalışmalar tamamlandığında hem bölge hem de ülke turizmine ciddi katkılar sağlayacak. Sadece Kayaşehir pandemi döneminde on binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi. “ dedi.

Başkan Arı daha sonra Bakan Yardımcısı Yavuz’a Nevşehir Kalesi ve restorasyon çalışmaları başlatılan Meryem Ana Kilisesi’ni gezdirerek Nevşehir Belediyesi’nin bölgede devam eden ve gerçekleştireceği projelere hakkında bilgiler verdi.