Öğrencilerden güzel haber beklediğini ifade eden ve emeklerinin karşılığını almalarını dileyen Başkan Aktürk, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Hafta sonu gerçekleşecek Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) Sınavı’na girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. 1 yıl boyunca çalışıp emek verdiniz. Şimdi emeğinizin karşılığını alma vakti. Pandemi sürecinden dolayı zor günler geçirdiğinizi biliyorum. Bizler sizlerin her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz.

Yayınladığı mesajda ailelere de seslenen Başkan Aktürk, “Öğrencilerin hayatlarının en önemli sınavlarından birisi olan bu sınavda onlara destek olmak bizlerin en önemli görevidir” dedi.

YKS’nin öğrencilerin lisans eğitimine geçişte önemli bir basamak olduğunu ifade eden Aktürk, “Öğrencilerimiz bütün bir yıl emek ve çaba göstererek hazırlandıkları Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda başarılı olacaklarına inancım tamdır. İnanıyorum ki, emeklerinizin karşılığını alacaksınız. Sizi, hayatın yeni bir safhasına taşıyacak bu sınav elbette önemlidir. Ancak belirtmeliyim ki, bu sınavda başarı elde edememek hiçbir şeyin sonu değildir. Aldığınız sonuç ne olursa olsun, önünüzde uzun bir hayat var. Eğitim almayı hedeflediğiniz meslekleri ve alanları belirlerken her mesleğin kendi başına bir değer olduğu ve fırsat barındırdığını unutmayalım” ifadelerini kullandı.