Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için Ankara’ya giden Belediye Başkanı Rasim Arı, şehirdeki karla mücadele çalışmalarını incelemek için erken döndü. Bekdik Mahallesinden başlayarak şehirdeki tüm mahalleleri inceleyen Başkan Arı, mahalle muhtarlarından ve sahadaki ekiplerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Tüm mahalleleri gezen Başkan Arı, her mahallede muhtarla görüşecek aksaklık olup olmadığını sordu.

Çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklama yapan Başkan Arı, belediyeler fazla kar yağmasını ve kendilerine sıkıntı oluşturacak şeyleri istemediğini belirterek, kendilerinin bir haftadır kar yağsın diye dua ettiklerini söyledi.

Yapan karla birlikte belediye ekiplerinin ve başkan yardımcılarının sahada olduğunu belirten Başkan Arı, “İl başkanları toplantısının ikinci oturumuna müsaade isteyerek katılmadım. Karla mücadelemizin son durumu nedir diye. TOKİ’den başlayarak her mahalleyi muhtarlarımızla birlikte gezeceğiz. Şu an şehrimizde herhangi bir sıkıntı yok.” dedi.

Belediye ekiplerinin ulaşamadığı bir yer varsa kendi telefonuna bizzat gönderebileceklerini hatırlatan Başkan Arı, çalışma yapılmadı iddialarına da sitem etti.

“Hiç kimsenin bireysel istikbali şehrin kaderinden önemli değildir”

Başkan Arı şöyle konuştu: “Bazen üzülüyorum bilinçli olarak neden böyle bir şey yapılır? Şehrin iyiliğini istememek nasıl bir şey ben anlayabilmiş değilim. Çok şey söylemek istiyorum ama kimseyi de kırmak istemiyorum. Ama şehrin iyiliğini istemeyenler ellerini vicdanlarına koysun. Hiç kimsenin bireysel ikbali ve istikbali şehrin kaderinden ve şehrin iyiliğinden daha önemli ve kıymetli değildir. Hiç kimsenin bireysel istikbali için bu şehre vereceği zarara müsaade etmeyeceğiz. Bunu da herkes görecek. Ama kendi bireysel menfaatleri için şehre zarar verilmesine, şehirdeki iyi şeyleri görmemeye direnenler varsa onu da şehrin gözünün önünde deşifre edeceğiz.”

“Ben geri vites yapacak bir adam değilim”

Eksiklerin olabileceğini kaydeden Başkan Arı, şunları söyledi: “Eksiklerimiz varsa kabul ederiz. Hatasız kul yoktur. Ama ihmal kesinlikle bizde olmaz. Ama bilinçli olarak algı yaparak, o algının sebeplerini de çok net biliyorum. Kendilerini de biliyor o arkadaşlar neden olduğunu da biliyorlar. Onlara da buradan şunu söylüyorum. Ben geri vites yapacak bir adam değilim. Bunu zamanında söylemiştim. Bana numara çekmeyin demiştim ama numara çekmeye devam edenler çekmeye devam etsin. Biz bu şehre sevdalıyız. Çok net hayatımızı ve sağlığımızı bu şehir için feda edeceğiz, bunu da herkes görecek. Bu şehrin nasıl güzelleştiğini, bütün urlarından nasıl koptuğunu herkes görecek. Biz zaten bireysel ikbalini ve istikbalini ön planda tutup bireysel menfaati için bu şehre zarar verenlere, bireysel menfaati yerine gelmediği için doğruları görmeyenlere biz cevabı vereceğiz.

Ama sevdalı olduğumuz şehre, kendilerinden biri olan bir belediye başkanı olduğunu her fırsatta göstereceğiz. Vatandaştan hiçbir farkımız yok. Farkımız olmadığı için tabi ki birileri rahatsız olacak. Biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bu şehirde iyiliği, güzelliği, kardeşliği, iyi işler yapabilmeyi, bu şehrin gelişmesini, üst lige çıkmasını nasıl gerçekleştireceğimizi yaptıklarımızla yapacaklarımızla vicdan ve akıl sahibi olmayanlar da görecek. Ama dediğimiz gibi biz hayır duaya talibiz, bu şehrin kendisine sevdalıyız.