Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 2019 yılı değerlendirme toplantısı yaptı. Kapadokya Kültür Merkezinde gazetecilerin yanı sıra muhtarlar ve STK temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Arı, “Son cemre düşene kadar suyu yüzde 15 ucuz vereceğiz. Kış aylarında masrafların arttığı bir dönemde bizim de bütçeye küçük de olsa bir katkımız olsun diye son cemre düşene kadar suya yüzde 15 indirim yapıyoruz.” dedi.

Kale bölgesine dünyanın birçok ülkesinden yatırımcıların talip olduğunu söyleyen Arı, “Kale bölgesine dünyanın birçok ülkesinden talip var. Katarlılar var, Türkiye’den büyük firmalar var. Buraya firmalar bir katrilyonun üzerinde bir yatırım için birbirleriyle yarışıyor. Tabi burada yap işlet devret ve hasılat paylaşımı olacak. Parayı veren düdüğü çalacak. Çok önemli bir aşamayı atlattık. Allah’ın izniyle göreceksiniz. Kale projemiz Nevşehir’imizin geleceğini değiştirecek. 20 Nisan tarihinden itibaren bu meyvelerin ilk tohumlarını görmüş olacağız. Kale restore edilecek. Koruma amaçlı imar planı yapıldı. Meryem Ana Kilisesi, Çan Kulesi, Damat İbrahim Paşa Okulu ve mescit restorasyonu başladı.” diye konuştu.

Başkan Arı’nın konuşmasından önce çıkan diğer başlıklar şöyle:

Biz gönül belediyeciliği yapıyoruz. Gönül belediyeciliğinin yanına hizmet, hürmet belediyeciliği de getirdik. Belediyeyi kurumsallaştırdık.

37 bin 699 metrekare yol, 3 bin 651 metre alt yapı yaptık. Dev alt yapı hamlesine 14 Şubat itibariyle yeniden başlıyoruz. Eksik kalan bölgelerin alt yapısını da tamamlayacağız.

Karasoku projesi

Karasoku Mahallesi kentsel dönüşüm başlıyor. Mart ayında projeye start vereceğiz.

Belediyenin borcu

89 milyon 162 bin 907 lira 47 kuruş borç vardı. Şu an itibarıyla 75 milyon 946 bin 533 lira borç var. Yaptığımız ihaleler, altyapı ve çeşitli çalışmalarımıza rağmen bugünkü borcumuz 75 milyon 946 bin 533 lira.

60 milyon TOKİ’ye borç var. Onu ayrı tutuyoruz. Ya TOKİ’ye arsa vereceğiz ya da para ödeyeceğiz.

Şehrin imarı yardımcıların vizyonuna bağlı

Şehrin imarı konusunda başkan yardımcılarına talimat verdim. Bana çalışma yapıp getirin vizyonunuzu göreyim dedim. Onların çalışmalarını göreceğiz.

Musluk suları içilebiliyor mu?

Sular içilebilir düzeyde. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarının altında değerlerimiz var. Yeni su kuyularıyla birlikte daha da iyi hale getirilecek.

TOKİ konutları

Acıgöl yolu üzerindeki TOKİ konutlarında yeniden çalışma başlayacak. Müteahhidi battı ve kaçtı. Şehrin siyasileri ciddi bir baskı kurdu, o baskının neticesinde ihalesi yeniden yapıldı. Şantiyesini kuruyorlar, herhangi bir problem yok.

Big Bus

Big Bus boş bir yatırım değil. Biz bir para harcamadık, o bize para veriyor. Onun gelmesi karşılığında herhangi bir para vermedik. Onlar boş gider, boş gelir tamamıyla ticari bir faaliyet. Biz onlardan kiramızı alıyoruz. Boş yatırımsa ticaret sahiplerinin yatırımı. Göreme’de sorun yaşadık. Dava açıldı, hepsi reddedildi.

Tır garajı konumu

Şehre zarar verecek etrafında herhangi bir şey yok. Orada yeni bir yapılaşmanın olması mümkün değil. Lokasyon olarak en iyi yönlendirebileceğimiz bir alan. Yanında da şehirleşme açısından herhangi bir şey olmadığı için bir sıkıntı yaşamayacağız.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazeteciler katıldı.