Başkan Nuri Cingil Mübarek Ramazan ayının ilk habercisi olan Regaip Kandilinin en iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil mübarek Regaip Kandili nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. "Dinimizde bu gece bolluk ve bereket gecesidir." Diyen Başkan Cingil, "Yüce Allah`ın kullarına bol bol rahmet ve hibede bulunduğu böyle bir gecede, içinde bulunduğumuz dünyanın buna daha fazla ihtiyacı vardır." Diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının yoğunluk kazandığı, huzur ve esenliklerle bezeli günlerin başladığı bir 'Üç Aylar'ın daha arifesinde bulunuyoruz. Bu manevi atmosfer içerisinde Ramazan ayını, Miraç, Berat ve Kadir geceleri gibi ulvi zaman dilimlerini inşallah yine hep birlikte idrak edeceğiz. Bizleri çok müstesna günlere ulaştıran mübarek Regaib Kandili'nin, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olması, en büyük temennimizdir.

Bu mübarek gecenin ve müjdecisi olduğu 'Üç Aylar'ın kasabamıza, ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi niyazında bulunuyor; bu vesileyle değerli Göremeli hemşerilerimin Regaip Kandili'ni en içten duygularımla tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah bu gecelerin feyzini ve bolluk bereketini bizlerden esirgemesin "dedi.