18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çevresinde Kaymaklı İlkokulu Konferans Salonunda program düzenlendi.

Programa Başkan Elma’nın yanı sıra okul müdürleri, kurum yöneticileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Çanakkale'de yaşananları günümüze yansıtmak ve daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla gerçekleşen programda oratoryolar, şiirler ve skeçler yer aldı. Program Başkan Elma’sın öğretmenlere plaket takdimi ve öğretmenlerin Başkan Elma’ya hediye sunmasıyla son buldu.

Kaymaklı Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği, 18 Mart Şehitleri Anısına Fidan Dikme etkinliği ise Göztepe mevkiinde gerçekleşti. Kaymaklı’dan 3, Nevşehir’den 765 olmak üzere şehadet mertebesine erişen 768 şehit anısına 768 adet fidan toprakla buluştu.

Başkan Elma yayımladığı mesajında, Çanakkale'nin herkesin ortak paydası olduğunu belirtirken, "Çanakkale dillerde tekbirdir. Türkün gururu ve şerefidir” dedi. Başkan Elma, Yeni Zelanda'daki iki camiye yönelik terör saldırısını hatırlatarak, "Eğer medeniyetten bahsedenler bugün yüzde biri Müslüman olan Yeni Zelanda'da Müslümanları şehit ediyorsa, oturup düşünmek lazım. Hala bu coğrafya üzerindeki niyetlerin değişmediğini görüyoruz ne yazık ki. Dün Çanakkale'de saldıranlar ne için kime saldırdıysa bugün de aynı duygu ve düşüncülerle hareket edilmiştir. İşte bu sebepledir ki Çanakkale, imanın, İslam'ın ve insanlığın son direniş hattıdır" ifadelerine yer verdi.