Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ergin, içerisinde Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl sağlık Müdürlüğü gibi kurumlarında yer aldığı kurban komisyonunca alınan karar doğrultusunda işin ehli olmayan et çeken kişilere yönelik sıkı denetimlerin yapılacağını belirtti.

Başkan Ergin konuya ilişkin açıklamasında; “Odamızın da görev aldığı kurban komisyonumuzca alınan karar doğrultusunda hijyenik koşullarda, işinin ehli olmadan gelişi güzel et çekimine karşı bu bayramda sıkı denetimler yapılacak. İşinin ehli kasap, tuzcu ve market gibi işletmelerin dışında bayram süresince hiçbir izni ve işinin ehli olmayan, hijyenik şartları sağlayamayan et çekimi yapan kişilere yönelik cezai müeyyidelerde uygulanacak. Bu nedenle bayram süresince belirlenen şartları sağlamadan et çekimi yapmayı planlayanların bu konuda bir kez daha menfaatlerini düşünerek bu işe kalkışmamalarını tavsiye ederiz” dedi. 

Bu arada İl Sağlık Müdürlüğünün hayvan pazarı girişinde oluşturduğu ve halkı Kurban Bayramı’nda sıkça karşılaşılan hastalıklarla ilgili bilgilendirmelerde bulunan standı da ziyaret eden Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ergin, vatandaşların yapılan bilgilendirmelere mutlaka gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan bu konuda şikayeti bulunanların Alo 153 Zabıta hattına müracaatta bulunabilecekleri de hatırlatıldı.