Nevşehir´de özürlülerin en büyük problemlerinin başında işsizliğin geldiğini kaydeden Görmeyenler Kültür ve birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, dernek bünyesinde açılan bilgisayar kursları ile 50-60 dolayında özürlünün iş imkânı bulduklarını ifade etti.

Özürlülerin yeniden topluma kazandırılması ve eve hapsolmak yerine topluma karışarak hayata bağlanmalarına önem verdiklerini ve bu amaçla istihdam amaçlı kurslar düzenlemeye özen gösterdiklerini kaydeden Mutlu, “Benim tüm Nevşehir halkından en büyük isteğim özürlülere kesinlikle acıyarak yaklaşmasınlar. Şunu herkes iyi bilmeli ki, bugün sağlıklı olan tüm insanlar Allah vermesin bir gün özürlü olabilirler.

Bu nedenle özürlülere acıyarak yaklaşmak yerine onlara normal bir insana nasıl davranıyor ve hitap ediyorlarsa o yönde bir yaklaşım göstersinler. Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği olarak 2002 yılından bu yana yaptığımız tüm faaliyetlerimizde özürlülerimizi evlerine hapsolmaktan kurtardığımıza inanıyorum. Düzenlediğimiz bilgisayar ve diğer kurslarımız sayesinde onlara iş imkânı bulabilmelerinin kapılarını açtık.

Bu arada bazı özürlü kardeşlerimizin de insanlarımızın iyi niyetlerini suiistimal etmemelerini istiyoruz. Özellikle Nevşehir halkımızdan ve esnaflarımızdan bu yönde tavır sergileyen özürlülere itibar etmemelerini istiyoruz” dedi.