Belediye Başkanı Arı, yayımladığı mesajda, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin bağımsızlığının kılavuzu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünya tarihine damga vuran bir lider olarak adını tarihe altın harflerle yazdırdığını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kendisini milletine adayan, milletinin her alanda yücelmesi için çaba gösteren ve elde ettiği başarılarla başka milletlere örnek olan büyük bir devlet adamı olduğunu kaydeden Arı, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde milletçe saygı ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

Arı mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Türk Milleti ve silah arkadaşları ile Kurtuluş Savaşı'nda ortaya koyduğu milli birlik ve beraberlik şuuru bugün de ilk günkü gibi devam ediyor. Milletimiz bağımsızlık mücadelesini bugün de iç ve dış her türlü düşmana karşı aynı azim ve kararlılıkla sürdürüyor. Ülkemizi 2023-2071 hedeflerine taşımak için hep birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizin son yıllarda dünya kamuoyunda ulaştığı yer ve güç, Atatürk’ün milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartma azmimizin bir neticesidir. Aynı şekilde Nevşehir’de de gerçekleştirdiğimiz çalışmalar da bu amaçla atılmış sağlam adımlardır. Bu düşüncelerle, vefatının 81’inci yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile birlikte, milleti için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi; saygıyla ve rahmetle anıyorum.”