NTB Başkanı Salaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 85. Yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.” dedi.

Sigortacılar iftarda buluştu Sigortacılar iftarda buluştu

Salaş, Cumhuriyetin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 85’inci yıldönümünde saygıyla andıklarını ifade etti.

“Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak eşsiz bir destan yazan Atatürk, milletin birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile tüm dünyaya göstermiştir.” diyen Başkan Salaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı, vatan müdafaasını her şeyin üzerinde tutan, maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve de komutandı. Onun en büyük emeli Türk milletinin medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesi idi. 10 Kasım’lar, sadece yas günü değil, O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak, geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz günler olmalıdır. Bugün bizler de Aziz Atatürk’ün gösterdiği istikamet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değerleriyle yaşatıp, geliştirip gelecek nesillere devredeceğiz. İnanıyoruz ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir. Bu inançla, vefatının sene-i devriyesinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ