İl başkanı Ali Doğan Simit ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ürgüp ilçe başkanı zülfügar Eroğlu ve ürgüp ilçe yönetim kurulu üyelerininde katıldığı toplantıda ürgüp ilçe teşkilat çalışmaları ve ülke gündemi konuşuldu.

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Doğan Simit toplantıdaki konuşmasında “Ülkemizin gündemi Malüm anayasa ve başkanlık sistemi. Bu ülkede onbeş yıldır tek başına bir hükümetle yönetilen bir ülke var neyi yaptılarda veya yapmak istediler de yapamadılar. Karşılarına kim veya kimler engel oldu. Hangi kanun, hangi yasa engelledi. Allah aşkına bu gidiş nereye?. Bu başkanlık olmazsa şu olur bu olur ne olur?.

Bütün şer güçler Türkiye´n in üstüne geliyor. Saymakla bitmeyen sayfalara sığmayan sorunlar esnaf sanatkar işçi iş adamı geçici pansuman tedavisi verilen krediler onbeş esnafa verilecek. Kredi için binlerce esnaf başvuru yapmış.

Çiftçinin tamamına yakını hacizli. Nereye gidiyoruz?. Hani nerede denk bütçe. Hani nerede havuz sistemi. İslam birliği. Hani nerede üretime dayalı ekonomimiz?.

Dış borç, iç borç aldı başını gidiyor. Sadece ismi milli kalan eğitim sistemimiz. Allah aşkına bir düşünelim. Hep başkalarını suçlayarak karşı hedef veya rakip göstererek ya bizdensin ya şununla bununla berabersin diyerek ülke yönetilmez. Bütün bireylerin siyasilerin her kesimin görüşüne düşüncesine saygılı olmamız lazım. Birbirimizi ötekileştirerek sen ben tartışmasına getirerek ülke yönetilmez.

Bu ülke hepimizin bunun böyle bilinmesi lazım. On beş yıl bir ömrün nerdeyse yarısı. Herkese bu kadar ömür bile nasip olmaz, Yani biz bilemedik bunca yıldır yanlış yönetiple yönettik şimdi aklımiź başımıza geldi. Şimdi Başkanlık sistemine geçeceğiz.

Bizim her dediğimize onay vereceksiniz. Bu yasa geçtiği gün bunca yıl yapılamıyanlar bir rüya gibi olup bitiverecek. Milli görüşe fazla değil bir dört yıl verin bakın nasıl her şey kendiliğinden düzeliyor” açıklamalarında bulundu.