Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü mesajında; “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunun yıl dönümü olan Mevlid Kandili'ne ermiş olmanın mutluluğunu millet olarak hep beraber yaşıyoruz. Karanlıktan aydınlığa çıkışında ve katılaşmış kalplerin yumuşamasında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle bütün Müslümanları tebrik ediyor, Peygamber sevgisinin gönüllerimize sirayet etmesini ve kök salmasını diliyorum.

Mevlid Kandili, Her sözü ve davranışı ile ufkumuzu aydınlatan ve gönül dünyamızı güzelleştiren Peygamberimizin biz inananlara kazandırdığı kardeşlik, dostluk, sevgi, güven ve alçakgönüllülük anlayışını daha iyi kavramamıza vesile olmaktadır.

Bizlere düşen, her sözü ve davranışı insanlığın ufkunu açan Peygamberimizi, içimizde ve çevremizde yeniden anlamak ve O’nun bize kazandırdığı, kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, haklının yanında yer alma, hak ve doğru olanı temsil etme gibi değerlere hayatımızda işlerlik kazandırmaktır. Mevlid Kandilinin, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” İfadelerine yer verdi.