Başkan Süslü, yayımladığı mesajında; “Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin görmüş olduğu en büyük meydan muharebelerinden biridir. 30 Ağustos, zorlu bir savaştan sonra tükenme noktasına gelen milletimizin küllerinden yeniden doğduğu zaferin adı, aziz milletimizin makûs talihinin değiştiği tarihtir.

1071 Malazgirt’le milletimize açılan Anadolu kapısını kapatmak ve Türkleri Anadolu’dan sürmek için var güçleri ile saldıran işgalcilere, 30 Ağustos’ta büyük bir ders verilmiş, ecdadımızın kanları ile yoğrulmuş Anadolu topraklarını kimseye yar etmeyeceğimiz dost-düşman tüm dünyaya duyurulmuştur. Kahraman ordumuz; sarsılmaz imanı, güçlü iradesi ve engin kararlılığı ile şanlı bir zafere daha imza atmıştır.

Bizler, o günün zor şartlarında inanılmaz bir destan yazan ecdadımızın emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışacağız. Milletimiz tek yürek olarak tüm oyunları bozacak; ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir.” ifadelerine yer verdi.