Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanan yüzde 50 hibe destekli Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Tebliği çerçevesinde, makine ve ekipman desteklemesi ile ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Nevşehir'de faaliyet gösteren makine ve ekipman satışı yapan bayii ve kooperatiflere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş toplantının açılış konuşmasında;  "Bakanlığımızca Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 74 adet bitkisel ve hayvansal üretimde kullanılacak olan makine ve ekipman alımında çiftçilerimize KDV hariç yüzde 50 oranında destekleme sağlanacaktır”  diyerek Nevşehir’de makine ekipman alımlarında bayii ve kooperatiflerin desteği sayesinde başvuruların daha sağlıklı olacağını belirtti.

İl Müdürü Memiş konuşmasının devamında, “Nevşehir'de bu projelerden daha fazla yatırımcı ve üreticinin faydalanması için toplantılarımıza ve duyurularımıza devam edeceğiz.” dedi.

Toplantının devamında teknik personel konuyla ilgili sunum ve bilgilendirme yaparak soruları cevaplandırdı.

Makine ve ekipman için başvuruların 17 Aralık 2021 tarihine kadar online olarak  https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx adresinden yapabileceği belirtildi.