Becel mesajında, ”Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, şefkat dolu yürekleri ile bizlere her zaman yol gösterici olmuşlardır. Bizlere, karşılıksız sevginin en güzel örneklerini sergilemişlerdir. Bunun içindir ki anne sevgisi, en büyük ve en kutsal sevgilerden biridir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirirken hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan annelerimiz, aile ve toplum hayatının temelini oluşturur. Sadece insanı dünyaya getiren değil aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu hem de öğretmenidir. Sevgilerin en derini ile evladına hayatın ilk kazanımlarını verir. Dolayısıyla sağlıklı bir toplumun oluşmasına katkı sağlayan annelerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bizi millet yapan değerlerimizin, toplum kültürümüzün ve geleneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasında en önemli rol şüphesiz ki annelerimizindir. Şefkatin ve hoşgörünün tükenmez kaynağı olan Annelik, bizim inanç anlayışımıza göre de en yüce makamlardan biridir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) “Cennet Annelerin ayakları altındadır” sözleriyle anneliğin ne kadar kutsal olduğunu vurgulamıştır. Bizleri canından bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta ülkemizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri olmak üzere bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, kıymetli annelerimize sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.” dedi