2016 yılı Ocak ayı ile Aralık ayı arasında Nevşehir´deki 312 okul ve kuruma toplamda 569 ziyaret gerçekleştiren Uğur, sendikal seyyah gibi gerçekleştirdiği ziyaretlerinden elde ettiği izlenimler ve oluşturduğu raporlar ile adeta Nevşehir eğitimine dair en bilgili kişi olmuş durumda.

Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı okullar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi fakülte, meslek yüksek okulu, yüksek okulu, enstitüler, Kredi Yurtlar Kurumu yurtları dahil olmak üzere her yerde Türk Eğitim-Sen´i anlatan ve üye kayıt çalışması gerçekleştiren Uğur´un en önemli avantajlarından birisi de dinamik yönetim kurulu üyelerine sahip olması.

2016 yılında son 17 yılın en çok ziyaretini gerçekleştirmeyi başaran Uğur, 2017 yılının ilk ayında eğitimciler tarafından ´başkanımız ve sendikamız sendikacılıkta tam anlamıyla zirvede´ yorumları ile öğretmen odalarında anılıyor.

Yaptığı ziyaretler ile ilgili görüşünü aldığımız Uğur´un "Sendikacılık çalışmayı, üretmeyi, mağdur olan üyenin her an yanında olmayı, birliği ve beraberliği temsil eder. Bizi bu makama seçen üyelerimizin bizlere yüklediği sorumluluğun bilinciyle onlara layık işler yapmak için her sabah besmelemizi çekip yollara düşüyoruz. Allah´ın da yardımıyla güzel şeyler başarmaya çalışıyoruz. Atatürk´ün de dediği gibi vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" yorumu ise Uğur´un mütevazi kişiliğini alkışlamak için en büyük sebep.

Belirli bir kesim şahsi çıkarları için Uğur´u yıpratmak adına bazı internet sitelerinde komik durumlara düşerken, Uğur´un onlara hiç aldırış etmeden var gücüyle çalışması karşısında bizim yapacağımız tek yorum ise şu: helal olsun sana Mustafa Uğur.