Yapılan açıklama şu şekilde: Ramazan ayında dar gelirli ailelerin sıcak yemek ihtiyacını karşılamak ve bu konuda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığımız "Bir Kap Bir Kalp" projesiyle, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak isteyen hayırseverlere köprü oluyoruz. Ramazan ayının da yaklaşmasıyla birlikte, ‘Bir Kap Bir Kalp´ proje sayfasını, yemeğini komşusuyla paylaşmak isteyen herkes için yeniden aktif hale getirdik. Türkiye´nin her yerinde aktif bir şekilde iftar bağışı için başvuru toplamaya başladık.

Ramazan boyunca her akşam iftardan önce titiz bir çalışmayla tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin kapısını çalarak, hayırseverler tarafından hazırlanan çeşitli sıcak yemekleri, bekleyen sofralara yetiştiriyoruz. "Bir Kap Bir Kalp" projesiyle hayırseverlerden alınan bağış yemekleri, iftar vaktinde, dar gelirli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Beşir Derneği Nevşehir Temsilcisi Taner Düzgün;

Hayırseverlerle ihtiyaç sahibi aileleri buluşturmayı hedeflediklerini anlatarak, "İsteyen ve durumu elverişli olan herkes projeye katılabilir. Hayırseverler, ´www.besir.org.tr´ adresine girip bize ulaşıyorlar. Biz de hayırseverlerin hazırladıkları sıcak yemekleri, daha önce araştırdığımız, derneğimizde kayıtlı olan ihtiyaç sahibi, hasta, yalnız yaşayanlar, dul ve yetim, işsiz ailelere sefer taslarında teslim ediyoruz. Amacımız en büyük iftar sofrasını gönüllerde kurmak. Ekonomik durumu iyi olanlarla ihtiyaç sahipleri arasında köprü kuruyoruz” dedi ve projenin Türkiye genelinde uygulanacağını açıkladı.

Projeye katılmak için ne yapmak gerekiyor?

‘Bir Kap Bir Kalp´ proje formunu doldurun (Formu doldurmak için tıklayın) ve cep telefonunuza gelen onay kodu ile ön kayıt sürecini tamamlayın. Başvurunuz onaylandıktan sonra bulunduğunuz bölgedeki dernek temsilcisi sizinle irtibata geçecek ve kampanya bilgileri ayrıca mail adresinize de gönderilecek. Daha sonra, Beşir Derneği gönüllüleri randevu verdiğiniz günde, iftardan 3 saat önce gelerek hazırladığınız yemekleri alacak ve önceden belirlenmiş yardıma muhtaç ailelere ulaştıracak.