Dünyanın neresine gidersek gidelim, Türk milletinin olumlu bir vasfıyla karşılaşmamamız mümkün değildir. Türk´ ün cesareti, vatanseverliği, kahramanlığı, kararlılığı ve gücü övgüyle bahsedilir.

        Türklerin 751 Talas Savaşı ile İslamiyet´i toplumsal olarak tanıması, Türk-İslam kültürünün de temel taşını teşkil etmiştir. Atalarımızın cihan hâkimiyeti anlayışı; insana saygıyı, refahı, huzuru gittiğin yere götürmekti. İslamiyet inancıyla benzer özellikleri kapsayan bu anlayış; cihad ve gaza şuuruyla cihana Allah´ ın birliği, yüceliği, Hz. Muhammed (SAV)´in kulu ve elçisi olduğu; adaleti, barışı, hoşgörüyü, huzuru ve refahı yaymaktır.

        Bizler hiçbir zaman insanların inancına ve yaşayışına dayatmacı bir anlayışla müdahil olmadık. Selçuklu Devleti´nde ve Osmanlı İmparatorluğu´ nda insanlar kendi inançlarını özgürce ve hoşgörüyle yaşayabilmiştir. Ancak Batı toplumları için bu anlayışı söylememiz mümkün değildir. Her ne kadar özgürlük çığırtkanlığı yapsalar da Batı da her zaman dayatmacı bir anlayış karşımıza çıkmaktadır. Bu dayatma gerek kültürel gerekse de dini boyutta asırlardır devam etmektedir. Avrupa, “kültür ve medeniyet” algısıyla toplumları istediği yönde değiştirmeye çalışmaktadır.

        Batı; kendi toplumunda ne kadar olumsuz özellik varsa onu renkli ve cazibeli göstererek, gelişmemiş ya da gelişmekte olan toplumlar üzerinde algı yürütmektedir. Bunun için de kitle iletişim araçları, İnternet ve sosyal medya üzerinden kara propagandalarını aralıksız devam ettiriyorlar.

        Ülkemiz üzerinde de özellikle 90´lı yıllarda teknolojinin yaygınlaşmasıyla eğitim, kültür, toplumsal değerler, örf, âdet, gelenek ve göreneklerimizin yerini yalnızlaştırılmaya çalışılan, toplumdan uzak, yalnız bireyler haline gelmiş bir nesil inşa edilmek istenmiştir.

“15 Temmuz´ da Gençlerimiz, Özünü Yansıtmıştır”

        Gençlerimizi hep eleştirdiler. Asosyal, apolitik gençlik dediler. Ama konu vatan olunca 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı´ mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendilerin çağrısıyla yollara dökülen, geleceğine sahip çıkan gençlerimizdi. 15 Temmuz´ da gençlerimiz, özünü yansıtmıştır. Hayatında darbe nedir görmemiş, darbe girişimi yaşamamız gençlerimiz iman ve vatan aşkıyla o gece tankların önüne yatarak bedenlerini siper etmiştir. Bu gençlerimiz, geleceğimizin teminatıdır. Kahraman milletimizle gurur duyuyoruz. Ülkemizi alçaklara, hainlere teslim etmeyen kahraman milletimiz 7´ den 70´ e Türkiye´ mize sahip çıktı.

        Hain FETÖ/PDY ve üst akıl dediğimiz alçaklar; gençlerimizi eğitim vaatleriyle, gelecek vaatleriyle kandırmaya çalıştı. 15 Temmuz gecesi bizlere gösterdi ki “Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet” bizim insanımızın karakteridir. Dünyanın en büyük kültürüne sahip necip milletimiz, eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanını birlikte yazdı.

        14 yıldır gece gündüz demeden milletiyle hep birlikte çalışan AK Parti kadrolarımız; milli birlik ve beraberliğimizin teminatı aziz milletimizin muasır medeniyetlerin üstüne çıkma hedefinden sapmamıştır. Bilakis kutlu yürüyüşümüz 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz için azim ve kararlılıkla devam ediyor.

        “Kahraman Milletimizin İnancını Hesap Edemediler”

        Kahraman milletimizin inancını hesap edemediler. İmansız olanlar; imanlı, inançlı milletimiz karşısında duramadılar. Hainlerin adı ne olursa olsun milletimiz için fark etmez.  Milletimiz birlik ve beraberlik ruhuyla alçaklara gereken cevabı vermiştir her zaman da verecektir. 1071´ de Türk milleti hangi inançla Anadolu´ nun kapılarını açmışsa darbe girişimi karşısında da aynı inançla durmuştur. Kimsenin şüphesi olmasın; 1000 yıllık vatanımızın tek bir taşına göz dikenler bedelini ödeyecekler.

        Milli iradenin geleceğine sahip çıkması dünya mazlumlarına da güç kazandırdı. Bizim Türkiye olarak fiziki sınırlarımız başka, gönül coğrafyamız başkadır. Bizi kardeş olarak gören kim varsa gönül coğrafyamız da oradadır. Biz, gönüller yıkan bir millet olmadık her zaman gönüller inşa eden yüce bir millet olduk. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız hep birlikte Türkiye olacağız.

        Güçlü Türkiye´ den asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. Yüce milletiz, şanlı bayrağımız uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah´ tan rahmet; vücutlarını siper eden kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyorum.