Özellikle bu yıl asfalt sezonundaki gayretleri ile dikkatleri üzerine çeken bu iki isimden İl Genel Meclisinin genç başkanı Süleyman Özgün, AK Partinin gençlik kollarından yetişip bugünlere gelen bir siyasi geçmişe de sahip. Nevşehir de uzun yıllardır ticaret hayatında da bulunan Özgün, 1977 yılında Nevşehir´ de doğdu. İlköğrenimini Cumhuriyet İlkokulunda, orta ve lise öğrenimini Nevşehir Lisesinde tamamladı.

Üniversite eğitimini 1994-1998 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinde tamamladı. Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra 2000 yılında iş hayatına başlayan Özgün; ticari faaliyetlerinde ilkeli, titiz ve özverili duruşu ile toptan ve perakende kömür satıcılığı sektöründe ilimizde başarılı bir konuma ulaşırken faaliyetine hala devam etmekte. AK Parti Nevşehir İl ve İlçe Teşkilatlarının kurulmasının ardından Kapucubaşı Mahallesi Parti Temsilciliği ile siyasi hayatına başladı.

2003-2006 yılları arasında AK Parti Gençlik Kolları Yürütme Kurulu Üyeliği görevini yapan Özgün; 2012-2013 yılları arasında AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasi hayatına devam etti. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimleri ile İl Genel Meclis üyesi olarak seçildi.

5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 11. maddesi gereğince İl Genel Meclis üyelerinin kendi arasında yaptığı oylama ile İl Genel Meclis Başkanlığı görevine başladı. Süleyman Özgün, evli ve iki çocuk babası.

Göreve getirilmesi gündeme geldiğinde tıpkı Ahmet Belada gibi bir eğitimciden il genel sekreteri olur mu eleştirilerine maruz kalan, göreve başladığı günden itibaren çizgisinden taviz vermeyen İl Genel Sekreteri İsmail Cihan´da tıpkı genç il genel meclisi başkanı Süleyman Özgün gibi genel sekreterlik makamında ilimize önemli yatırımlar kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

8 yıl o koltukta oturan Abdülkadir Tatar gibi içine kapanık bir yönetim sergilemeyen, son dönemlerde il özel idaresi bünyesine katılan bir görevli sayesinde il özel idaresinin çalışmalarını kamuoyuna da yansıtan İl Genel Sekreteri İsmail Cihan, üniversite genel sekreterliği görevindeki çalkantılı dönemin ardından son derece sakin ve başarılı bir süreci yaşıyor.

10 Temmuz 2014 tarihli bakanlık onayı ile Nevşehir İl Özel İdaresi  Genel Sekreterlik görevine ataması yapıldı. 1961 doğumlu olup, Malmüdürlüğü, Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü, Başbakanlık Merkez Saymanlığı ve Nevşehir Üniversitesi Genel Sekreterliği yapmıştı. İsmail Cihan evli ve 2 çocuk babası.