“Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği projesi olan Bu Hayat Senin Hedef Sensin projesini yazan ve koordinatörü olan Makbule Atlı’nın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde; “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu uyuşturucu ve madde bağımlılığını ortadan kaldırmak için en büyük çalışmaları yapmakta. Bu konu üzerinde çalışan sivil toplumları desteklemekte. Bu Hayat Senin Hedef Sen projesi İçişleri Bakanlığı hibesi olup Nevşehir ve diğer illerde büyük ilgi ile desteklenmekte. İlimizde zararlı maddelerin her türlüsü gençliği aileyi toplumu, çevreyi etkilemekte olduğu için geniş çapta alileri ve gençleri bilgilendirme eğintilerine başladık.

İlimizde ve ilçelerinde ve diğer illerde bu proje ilgi ile benimsenmekte, halkımız kurumlar ve sivil toplumlar desteklemektedir. Proje eğitimleri ve ortağımız büyük bir gurup olup Nevşehir’de Emniyet Müdürümüz ve ekibi oldukça titiz çalışmaktalar. Emniyet Müdürümüz Mehmet Artunay Nevşehir Emniyet Müdürlüğünden Narkotikten Ali Ağkoç, gençlerin uyuşturucudan uzak durmaları arkadaş çevrelerini iyi seçmeleri ailenin önemini ve iletişim konularına önemli konuların eğitimini verdi.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinden  Yr.Doc  Dr. Rahşan Kolutek  gençlere ve ailelere hitap etti . Çocukların ve gençlerin ders saatleri dışında vakitlerini iyi değerlendirebileceklerini belirten Halise Atlı Çona ise, alilere hitap ederek evlatları ile iletişimi iyi kurmaların Tütün Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, İlaç Bağımlılığı, Uyuşturucu Bağımlılığı, Teknoloji Bağımlılığı, Duyarlı Gruplara Yaklaşım, Bağımlılar ile İletişim, Aileye yaklaşım ve öneriler, Bağımlı İstihdamı, Sosyal Çevrenin Düzeltilmesi, Bağımlılar İçin Başvuru Yerleri konu başlıklarıyla eğitimleri verdi.

Nevşehir’de uyuşturucu ile mücadele faaliyetlerinin güçlendirilmesi projesine Nevşehir Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü destek vermekte, Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği yönetimi üyeleri çalışmakta, eğitimlerimiz Nevşehir merkez ve ilçelerinde eğimler devam etmekte, bizi destekleyen sivil toplum kurumlara ve basına çok teşekkür ederim.”