Beşir Derneği Nevşehir Temsilciliğinden yapılan açıklama şu şekilde: “‘Gönüller Yapmaya Geldik’ diyerek Türkiye’de ve dünyada binlerce gönüllüsüyle insani yardım çalışmaları yürüten derneğimiz, mübarek Ramazan-ı Şerif’te her zamankinden fazla gayret ve iştiyakla nice gönüllere misafir olacak ve iyilik köprüleri kuracağız.

Zekât ve fitrelerinizle Türkiye’de ve tüm dünyada kimsesizlerin, muhtaçların ve yetimlerin yüzlerini güldürebilir, bu vesileyle kendinize ve ihtiyaç sahiplerine iyilikte bulunabilirsiniz. (Fitre bedeli 23 TL)

Bu Ramazan; içerisinde nohut, pirinç, bulgur, salça, reçel, şeker, yağ, çay, tuz, un gibi temel gıda maddelerinin olduğu kumanya bağışında bulunup, ihtiyaç sahibi bir ailenin mutfak ihtiyacını karşılamamıza yardımcı olabilirsiniz. (Kumanya Bedeli 100 TL)

Bayramlık kıyafet bağışlarınızla bir yetimin, bir ihtiyaç sahibinin bayramlığını tedarik edebilir; onların da bayram coşkusunu doyasıya yaşamasına, binlerce Büceyr’in Beşir’e tebdil olmasına vesile olabilirsiniz. (Bayramlık Bedeli 80 TL)

Adak, şükür, akika ve nafile kurban bağışlarınızı derneğimiz aracılığıyla Türkiye’de veya Dünya’daki mahzun ve mahcup gönüllere ulaştırabilirsiniz. (Bir Hisse Bedeli 800 TL)

‘Bir Kap Bir Kalp’ projemize bu Ramazan da devam ediyoruz. Fabrikada yahut herhangi yemek şirketinde üretilmiş yemekleri değil, sizlerin kendi emekleriyle bizzat pişirmiş olduğu yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Toplumda unutulmaya yüz tutmuş güzellikleri yeniden canlandırmayı ve bu sayede ihtiyaç sahiplerinin iftar sofrasına sizlerin vesilesiyle bir kap sıcak yemek ulaştırabilmeyi amaçladığımız projemizle tüm Türkiye’de her gün evden eve iftar yemeği götüreceğiz. Sizlerin tıpkı bir misafir ağırlar gibi özenle hazırladığı çorba, ana yemek, pilav/makarna çeşitleri başta olmak üzere tatlı, salata, meyve, içecek gibi malzemelerle de zenginleştirilmiş iftarlıkları; içerisinde yetim bulunan, savaş mağduru olan, mazlum ve kimsesiz kalan, iftar yemeği dahi pişiremeyecek kadar ihtiyaç sahibi olan yüzbinlerce aileye teslim edeceğiz.”