Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti´nin ziyaretin konuşan Belediye Başkanı Ünver, kişi bazlı siyaset yapmadığını belirterek, “Bürokratik engelleri aşabilmek için 4 dönemdir 3 milletvekili veren Nevşehir diye gidiyoruz” dedi.

“Mehmet Varol´u seviyorum”

Mehmet Varol´u sevdiğini söyleyen Ünver, “Kişi bazlı siyaset yapmıyorum. Mantalite yoluyla siyaset yapmaya çalışıyorum. İnandığım dava yolunda gitmeye çalışıyorum. Onun dışında özelimde şu milletvekilliği kazanmış, kaybetmiş bunlar insanları zor durumda bırakacaksa buna karşıyım. Partisi farklı da olsa Mehmet Bey sevdiğim bir kardeşimdi. Ama bu dava yükü böyle yürüyor. Gittiğimiz zaman elimiz güçlü, bürokratik engelli aşabilmemiz için 4 dönemdir 3 tane milletvekili vermiş Nevşehir, nasıl imzalamazsınız cümlesini kurabiliyoruz” diye konuştu.

“Başkan olup olmamam önemli değil”

Şehrin menfaatini her şeyden önde tuttuğunu kaydeden Ünver, “Memleket kazanacaksa bizim bireysel menfaatlerimizin zaten lafı bile geçmez. Nevşehir´in menfaatine olacaksa benim burada belediye başkanı olup olmamam bile önemli değil. Bu mantalite ile baktığımız için halkımız da bunu gördü. Biz bir şeyin hesabını yaparken Nevşehir´i ve insanları hesaplıyoruz” şeklinde konuştu.

“Hastane köprülü kavşağı karayollarının işi”

Hastane köprülü kavşağının karayollarının ağında olduğunu ancak karayollarının planlamasını bekleyemeyeceklerini ifade eden Ünver, şöyle konuştu: “Hastane köprülü kavşağını yapmak belediyenin görevi değil. Orası karayolları ağında bir yer. Ama benim şehrimin insanları hastaneye ambulansla giderken orada ışık karmaşası yaşanıyorsa, günde 10-12 bin insan hastaneye giriyorsa, karayolları burayı ne zaman planlayacak diye bekleyemeyiz. Biz hesabımızı yaparız, ön görülen sürenin çok altında, ön görülen fiyatın çok altında orayı yaparız, hemşerilerimizin hizmetine sunarız. Köprülü kavşaklarımız şehrimize altın kolye gibi yakıştı. Şehrimizin trafiğini rahatlattı.”

1 Kasım seçimleri

Seçimlere de değinen Ünver şöyle devam etti: “1 Kasım seçimleri bu ülkeyi bir uçurumun kenarından aldı. Bu ülke kendi gücünü havaalanlarıyla, köprüleriyle, yollarıyla, insanların yaşam standartlarıyla dünyaya ispatlamaya çalışan bir aşama kaydetti. 7 Haziran´dan sonra neler yaşandığı ortada. Nasılsın diyor ‘hayır´ diyor adam. Ülkenin menfaati varsa oturup partinin menfaati hesaplanmaz. Ülkenin menfaati varsa bir yerde bireysel kişilerin menfaati hesaplanmaz. Bütün ülke bir kaosa doğru yol alırken sen milletim bana bu görevi verdi filan. O görevi verdiğini iyi idrak etmek gerekiyor.

Parti olarak bir takım aksaklıklarımız yanlışlıklarımız olabilir. Bunları ders hanemize yazdık. İnşallah aynı hatalar aynı yanlışlar tekrar edilmeden bu yolun sonuna doğru bu ülkeyi götüreceğiz. Kazanımlarımız çok zor elde edilmiş şeyler.” HABER: Alpaslan Körükcü

/images/haberler/resimler/2015-11/10/1757207257344.jpg