Nissara AVM, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ve Etik Tur işbirliğiyle 19 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerini Çanakkale Savaş Objeleri ve Resimleri Sergisi ile buluşturacak.

Türkiye´de eşi benzeri görülmemiş kahramanlık hikâyelerinin yaşandığı Çanakkale Savaşları´nın sonsuza kadar hatırlanması ve yeni yetişen nesillere Çanakkale ruhunu aktarmak ve bu ruhun gelişmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında hazırlanan sergide Nevşehirliler, Osmanlı´nın o günkü konumundan, savaşın seyrinin değişmesini sağlayan mayın gemisi Nusret´ten, kaldırılması imkânsız olan 215 kiloluk mermiyi Niğdeli Ali´nin yardımı ile tek başına sırtlayarak İngiliz gemisi Ocean´ı batıran Seyit Onbaşı´dan, yaralı Mehmetçiklerimizin tedavi edildiği sargı yerlerinin bombalanmasına kadar her anına tanık olabilecek, bu büyük zaferi yeniden yaşayacaklar.

Çanakkale Zaferi´nin 103. yıldönümünde Türkiye´nin birçok ilinde sergilenerek büyük ilgi toplayan sergi, 14 gün boyunca Nissara AVM´de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.