Edinilen bilgiye göre, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, uyuşturucu ile mücadele kapsamında, araç ve şahıslar üzerinde çalışma yapıldı.

Yapılan çalışmada, Nar Kasabası Belediye Taziye Evi civarında bir araç durumundan şüphelenilerek durduruldu.

Durdurularak kontrol edilen araçta, alüminyum folyoya sarılı 0,22 gram esrar uyuşturucu maddesi ve 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Olayla ilgili D.U.S isimli şahıs gözaltına alınarak, şahıs hakkında “Uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” ve “ 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanununa muhalefet etmek” suçlarından adli işlem yapıldı.

Kapadokya Hastanesi otoparkında kontrol edilen araçta ise, alüminyum folyoya sarılı 0,25 gram eroin uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Olayla ilgili T.U. isimli şahıs gözaltına alınarak, şahıs hakkında “Uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” suçlarından adli işlem yapıldı.

Olaya konu olan aracın ise Konya’da “Güveni Kötüye Kullanma Yoluyla” çalıntı olduğu tespit edilince şahıs hakkında ayrıca oto hırsızlığından adli işlem yapıldı.

TOKİ 1. Etap’ta bir araçta  faturasız 1 adet kurusıkı ve silaha ait 49 adet fişek ele geçiren asayiş ekipleri, O.T. isimli şahsı gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şahıs hakkında, “6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanununa muhalefet etmek” suçlarından adli işlem yapıldı.

Hacı Rüştü Mahallesi Kırpıkçı Sokak üzerindeki bir araçta ise , 0.32 gram “Afgan macunu” olarak tabir edilen uyuşturucu maddesi ele geçiren asayiş ekipleri,  şüpheli A.A. isimli şahsı gözaltına aldı.

Şahıs hakkında, “Uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” suçundan adli işlem yapıldı.

Ayrıca araç içerisinde bulunan A.A., M.D., O.D. ve O.D. isimli şahısların da İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği tespit edilerek şahıslara para cezası kesildi