Nevşehir merkezde 2007 yılında Ali-Meliha Dirikoç tarafından yaptırılan çeşmeden Nevşehir Belediyesinin yaptığı bir çalışmayla şerbet akmaya başladı.

Çeşmeyi vatandaşların hizmetine sunmak için düzenlenen açılışa katılan Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir’i marka şehir haline getirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Nevşehir’i Türkiye’nin gündeminde farklı yapılan iyi işlerle anılan bir şehir haline getirmek istediklerini aktaran Arı, “Daha önce müjdesini vermiştim. Çeşmelerinden şerbet akan şehir haline getireceğiz demiştik. Onun çalışmasını yaptık. Şehrimizdeki en büyük çeşmemiz Ali Dirikoç Çeşmesi’nden yaz aylarında soğuk su, şerbet, limonata, kış aylarında da sıcak süt akacak.” dedi.

Çeşmenin vatandaşların katkısıyla yapıldığını kaydeden Arı, şunları söyledi: “Bunların hiçbirisi babamızın malı değil. Zaten şehrimizin insanlarının katkısı. Bu katkıyı da tekrar halkımızın hizmetine sunuyoruz. Yaz kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. İnsanlarımız buradan geçerken bir serinlesinler, bir nefes alsınlar niyetiyle çıktığımız bir yol. Bunlar sadece başlangıç. Herhalde Türkiye’de bir ilk. İkram çeşmeleriyle farklı şeyler ikram ediliyor ama biz Osmanlı geleneğini yaşatmak amacıyla tulumbayla şehrin farklı noktalarında şerbet dağıtıyorduk bir de sabit bir çeşmede dağıtalım dedik. İnşallah her bir hemşehrimiz bundan tadarlar ve katkısı olan insanlara dua eder.”

Arı, vatandaşlara şerbet ikramında bulundu.