Ceviz, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yaptığı açıklamada; “24 Kasım Atatürk´ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği gün olup, çağdaş bir ulus olmamız için eğitimin yaygınlaşması gereğine inanıyordu. Atatürk´ün doğum yıl dönümü 1981 yılında 24 kasım her yıl öğretmenler günü olarak kutlanması kararlaştırıldı. Atatürk ‘ öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır´´ demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır. cumhuriyetimizi kuran iradenin ortaya koyduğu inkılaplar ve ilkeler incelendiğinde Türkiye cumhuriyeti devleti için üç hedefin belirlendiği görülür. Hedeflerden 1.si tam bağımsızlık 2.si tek bayrak tek millet söyleminde somutlaşan üniter devlet yapısı 3.sü ise çağdaş muasır medeniyeti yakalamak ve onu da aşmaktır.

Bu üç temel hedefi öğrencilerimizin ve Türk milletinin bilincine yerleştirecek olan da eğitim kurumlarıdır. Bu da bize gösteriyor ki vatanımız,bayrağımız ve milletimiz için en önemli meselemiz eğitim – öğretim faaliyetleridir. Gözümüzden bile sakındığımız çocuklarımızı ancak onların ellerine sonsuz bir güvenle teslim ediyoruz. Çocuklar bizim yarınlarımızdır.

Bugünümüzü ve yarınımızı değerli öğretmenlerimize emanet ediyoruz. Bunun bilincinde olan bizler değerli öğretmenlerimizin daha sağlıklı koşullarda eğitim ve öğretim sunmalarını ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda mevcut iktidarı göreve çağırıyor ve bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü merkez ilçe teşkilatı olarak en içten dileklerimizle kutluyoruz” açıklamasında bulundu.