Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kağan Gençer, ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek, toplumsal kurallara saygılı, meslek sahibi olanların mesleklerini geliştirmek, meslek sahibi olmayanların meslek sahibi olmaları için eğitim ve öğretim faaliyetleri yürütülerek topluma hazırlanmalarının amaçlandığını belirtti.

Kurum Müdürü Gençer, bunun yanında hükümlü ve tutuklulara ilmihal bilgileri, Kuran-ı Kerim öğrenmeyi isteyenlere gerekli kursların verilerek Kuran-ı Kerim okuma kursları açıldığını, dini, ahlaki ve manevi olarak gelişimlerinin sağlandığını söyledi.

Gençer, dini yönden gelişimleri sağlanan hükümlü ve tutuklular ile iletişimin daha sağlıklı kurulduğu, bunda kurumda görevli vaizlerin katkısının büyük olduğunu, ayrıca din görevlilerinin örnek davranışları ile toplumun her kesimi tarafından sevilen ve itibar edilen kişiler olduğunu ifade etti.

Gençer, Emekli Müftü Orhan Tosun, Vaiz Mahmut Özcan, Vaiz Burhanettin Yenen’e beraber çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ve kuruma olumlu yöndeki katkılarından dolayı şahsı ve kurum çalışanları adına teşekkür etti.

Emekli Müftü Orhan Tosun da Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili bilgilendirme yaptıktan sonra bu anlamlı günde hatırlanmalarından dolayı Ceza İnfaz Kurumu Müdür Kağan Gençer ve çalışanlarına teşekkür etti.

Daha sonra günün anısına kesilen pasta ile program son buldu.