Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirilen rehin alma ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Ceza İnfaz Kurumundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Engin Demirci’nin talimatıyla yapılan tatbikatta Jandarma Bölük Komutanlığı ile Nevşehir Devlet Hastanesi yönetimine gerekli tedbirleri alarak hazırlık yapmaları konusunda bilgi verilirken çıkarılabilecek yangın ihtimaline karşı itfaiye ekiplerine de bilgi verildi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığından Ceza İnfaz Kurumu çevresinde ve yol güzergahında güvenlik önlemlerinin alınması istenerek AFAD ve Nevşehir MEDAŞ ekiplerine de bilgi verilerek kuruma intikalleri sağlandı.

Senaryo gereği kurumda pandemi tedbirlerini ve açık görüş yapılamamasını bahane eden hükümlüler bahçe kapılarını açmak için koğuş içerisine giren memurları rehin aldı. Koğuşta bulunan eşyaları kapının önüne ve koğuş yatakhane kısmına çıkan merdivene yığan hükümlülerin rehin aldıkları memurlara zarar vereceklerini söylemeleri üzerine, koğuşun elektrik ve su tesisatı kesildi. Koğuş kapısı kapatılarak hükümlülerle kapı mazgalından nöbetçi müdür tarafından iletişime geçildi.

Yapılan ikna çabalarının sonuç vermemesi ve koğuşta yangın çıkarıldığının anlaşılması üzerine rehin alma olayına karışan hükümlülere koruma ekiplerince müdahale edildi. Rehin alınan memurlar kurtarıldı ve çıkarılan yangın yangın söndürme ekibi tarafından söndürüldü. Herhangi bir yaralanmaya karşı acil müdahale edilmesi gerekeceği öngörülerek sağlık ve ilkyardım ekibi hazır bekletildi. Tatbikat sonrası hasar tespiti yapılarak sorumlular hakkında adli idari soruşturma başlatıldı.

Ceza İnfaz Kurumundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Engin Demirci tatbikatın başarılı bir şekilde uygulanmasından dolayı tatbikatta görev alan kurum personeline, emniyet ve jandarma güvenlik güçlerine, itfaiye ve 112 Acil Servis personeline, AFAD ve MEDAŞ ekiplerine ayrı ayrı teşekkür etti.