“Aile ve Toplum” Konulu Konferans

Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü ve tutuklulara yönelik “Aile ve Toplum” konulu konferans düzenlendi.

Nevşehir E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda eğitim, iyileştirme-sosyal, kültürel faaliyetleri kapsamında, Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitim Fakültesinde görevli Doktor Öğretim Üyesi Fikriye Alkım Arı tarafından; hükümlü ve tutukluların rehabilitesi, moral ve motivasyonunu artırma, sosyal hayata ve topluma adapte olmaları, cezaevine konsantrasyon ve uyum sürecine katkı sağlama amacıyla bayan hükümlü ve tutuklulara yönelik “Aile ve Toplum” konulu konferans düzenlendi.

Doktor Öğretim Üyesi Fikriye Alkım Arı, anne ve babaların çocukları ile ilgilenmelerinin önemine, anne ve babanın çocuğun psikolojik gelişimine katkısına ilişkin bilgiler verdi.

Konuşmasında günümüzde kullanılan teknolojik araçların, sosyal medyanın gençler ve aileler üzerindeki etkisine de değinen Alkım Arı, kendi hayatından ve yaşanmış insan hikayelerinden yola çıkarak aile bütünlüğünün önemini dinleyicilerle paylaştı. Alkım Arı’ya konferans bitiminde, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kağan Gençer tarafından çini tabak hediye edilerek kendisine teşekkür edildi.

“3 Aylar ve Ramazan” Konulu Konferans

Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklulara yönelik “3 Aylar ve Ramazan” konulu konferans verildi.

Ceza İnfaz Kurumunda görevli Vaiz Mahmut Özcan ve Emekli Müftü Orhan Tosun tarafından 36 hükümlü ve tutuklunun katılımıyla Kurumun Çok Amaçlı Konferans Salonunda “Üç Aylar ve Ramazan” konulu konferansa düzenlendi.

Emekli Müftü Orhan Tosun yaptığı açılış konuşmasında helal ve haram konusuna vurgu yaptı.

Konferansta üç ayları ve Ramazan’ı anlatan Vaiz Mahmut Özcan ise üç ayların kameri ayların yedincisi olan Recep ile başlayan, Şaban ile devam eden ve nihayetinde Ramazan ile son bulan aylar olduğunu belirtti.

Özcan, Sevgili Peygamberimizin bu aylara girince ‘Allah’ım Recep ve Şaban'ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına ulaştır’ diye dua ettiğini dile getirdi.

Özcan, üç ayların içerisinde önemli kandillerin bulunduğunu, yaklaşan Ramazan ayının bir fırsat bilinmesini, içinde bin aydan daha hayırlı olan ve o gecede Kur’an’ın indirildiği Kadir Gecesi’nin bulunduğunu ayet ve hadislerden örnekler vererek anlattı.