Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla gerçekleştirilen tahliye kapsamında, Cibuti ve Somali'deki 207 Türk vatandaşını taşıyan Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçak Kapadokya Havalimanı'na indi.

Sağlık kontrollerinin ardından vatandaşlar, sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak otobüslere bindirildi.

Yolculardan 123'ü Nevşehir'de gözlem altında tutulacakları Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Ayşe Hümaşah Sultan Kız Öğrenci Yurdu'na yerleştirilirken, diğerleri ise öğrenci yurduna yerleştirilmek üzere otobüslerle polis eşliğinde Niğde'ye gönderildi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Türk vatandaşlarını yurt girişinde karşıladı.

Vali Aktaş, yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla dünya genelinde büyük bir tahliye operasyonu başlatıldı. Hiçbir vatandaşımız başka ülkelerde bırakılmıyor. Hepimiz için gurur kaynağı olan bu durum büyük devlet olmanın bir gereği. Bu tarihi günleri ileride çocuklarımıza ve torunlarımıza gurur duyarak anlatacağız. Somali ve Cibuti'de çalışan vatandaşlarımız bugün Türkiye'ye getirildi. 123 vatandaşımızı Nevşehir'de 14 gün boyunca misafir edeceğiz. Ardından kendi il ve ilçelerine gidecekler.” dedi.