Nevşehir İl Müftülüğü, din görevlilerinin koordinesinde hayırseverlerin katkılarıyla çocuklara yönelik iftar programı düzenledi.

Hacı Mustafa Ağa Camii'nde düzenlenen iftar programına İl Müftü Yardımcıları Dr. Ahmet Özvarinli ve Selami Kurt ile din görevlileri, çocuklar ve aileleri katıldı.

İftar programında çocuklarla bir araya gelen İl Müftü Yardımcısı Dr. Ahmet Özvarinli, çocukların dünya hayatının süsü olduğunu belirterek “Çocuk eşsiz bir lütuftur. Çocuk sevgi ile filizlenir, merhametle büyür. Çocuklarımızı manevi yönden yetiştirmek Peygamberimizin sünnetidir.” dedi.

Çocuklara küçük yaşta dini terbiye vermenin önemine işaret eden İl Müftü Yardımcısı Selami Kurt ise, “Çocukların ibadet alışkanlıklarını küçük yaşta kazanması gerekir. Göz aydınlığı çocuklarımızın cami avlularında, minare gölgelerinde iftar için ezanı beklemeleri ve iftar coşkusunu yaşamaları, onların manevi gelişimi için çok önemlidir.” ifadesini kullandı.

İl Müftü Yardımcısı Kurt, iftar sofrasının hazırlanmasında emeği geçen din görevlileri Bilal Erdoğan ve Kasım Koyuncu'ya, iftar programına katkılarından dolayı hayırseverlere teşekkür etti.

Program kılınan teravih namazı ve çocuklara çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.