Dün Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına bugün saat 09.30’da Nevşehir Valiliğinde devam edildi.

Vali İlhami Aktaş makamında, protokolün Cumhuriyet Bayramı kutlama tebriklerini kabul etti.

Daha sonra Gazi Stadında devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve Nevşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

Kutlama töreninde daha sonra Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen,  vatandaşların ve bayrama katılan öğrencilerin bayramını kutladı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında daha sonra Nevşehir Valisi İlhami Aktaş halka hitap etti.

Cumhuriyet Türk Milletine Bırakılmış En Büyük Miras ve Değerdir

Vali Aktaş, tarih boyunca verdikleri mücadeleler ve kurdukları devletlerle bugünlere gelmemizi sağlayan atalarımızı, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını belirtti.

Konuşmasında Cumhuriyetin kurulduğu dönemdeki aynı ruhun halen devam ettiğine vurgu yapan Aktaş  : “ 1923 yılında Cumhuriyetin kurulduğu günlerde milletimizde olan idrak ve ruh bugünde aynı canlılıktadır. Devletimiz bir yandan ülkemizin birliği ve bütünlüğü için hain PKK, FETÖ ve diğer yasa dışı örgütlerle etkin bir mücadele gerçekleştirirken diğer yandan da cumhuriyet ilkelerini halkımıza hizmet olarak sunmak için var gücü ile uğraşmaktadır. 19 Mayıs’ da Gazi Mustafa Kemal Atatürk etrafında kenetlenerek büyük fedakarlıklarla ve bir büyük azim ile Türk Milleti önce yurdunu düşmanlardan temizlemiş ve daha sonra da bunu Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Cumhuriyet Türk Milleti’ne bırakılmış en büyük miras ve değerdir. Bizlerde 2023 hedeflerine ve sonrasında da 2053 ve 2071 vizyonuna uygun bir şekilde her alanda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Kutlama etkinliğinde daha sonra, törenlere katılan ekipler resmi geçit töreni yaptı.

Eğitimli Köpeklerin Gösterisi İlgiyle İzlendi

Törende daha sonra öğrenciler şiirler okudu.  Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Nevşehir Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı’nda iz takip, devriye, mayın ve bomba arama, doğal afette canlı arama ve kurtarma, narkotik ve psikotrop madde arama, keşif ve özel operasyon gibi 11 alanda eğitilen Alman, Hollanda ve Belçika ırkı köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında daha sonra, kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yıldız Kız ve Yıldız Erkekler kategorisinde düzenlenen atletizm yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından törenle verildi.

Ayrıca Vali Aktaş,  gece de Cumhuriyet Resepsiyonu verecek.