Dünya İşitme Engelliler ve engelliler Federasyonu Başkanı Hürriyet Cemal Özkaynak tarafından organize edilen Haydar Albayrak’ın katılımları ile gerçekleşen proje tanıtımı büyük ilgi gördü.

Dünya işitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu Onursal Başkanı olan Haydar Albayrak proje organize eden Dünya İşitme Engellilere Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Hürriyet Cemal Özkaynak’a ve program ekibine, “Dengelisin Geleceğini Yok Etme” proje koordinatörü olan Makbule Atlı’ya ayrıca Dünya işitme Engelliler Federasyonu Genel Başkan Danışmanı ve Proje Sunucusu, Hazal Atlı’ya teşekkür etti.

Proje Koordinatörü Makbule Atlı projeden kısaca bahsetti; “Ankara ve 7 il de dezavantajlı gruplar arasında yer alan aileler ve çocuk ve gençlerin sosyal hayata uyumunun sağlanması. Toplumun temelden sarsan uyuşturucunun ortadan kaldırılması ve ailenin ve geçlerin çocukların farkındalığın artırılması ve toplumsal problemlerle mücadele yollarının geliştirilmesi. Ankara bölgesi basta olmak üzere, Türkiye deki sosyal problemlerden biri olan uyuşturucu ve madde kullanımının önlenmesine yönelik mücadeleye katkıda bulunulması seklinde belirlenmiştir. Uyuşturucu ve maddede kullanmayı önlemek için gerekli tedbirlerin alınması ve etkin bir şekilde uygulanmasına katkıda bulunulması sağlanacak. Dünya işitme engelliler ve engelliler federasyonu olarak gençlere kolayca ulaşmaktayız. Dünya işitme engelliler ve engelliler federasyonu derneğinin tüm proje faaliyetlerinde ilde Ankara valiliği, kurumların ve sivil toplumların desteğini alarak ortak çalışmalar gerçekleştirmektedir. Aileleri bilgilendirmek zararlı, alışkanlıkların, önlenmesi, amacı ile psikolojik danışmanlarla iş birliği yapılarak uyuşturucuyu yok etmek geçleri eğitime spora alıştırmak hedefimiz.”