Milli Eğitim Müdürü Murat Demir mesajında şu ifadelere yer verdi: Ağustos ayı milletimizin kahramanlık destanı yazarak büyük zaferleri kazandığı aydır. 26 Ağustos Malazgirt ve 30 Ağustos Zafer Bayramı milletimizin üstün iradesi, vatan ve millet sevgisi, eşsiz kahramanlığı, güçlü birlik ve beraberliğinin unutulmaz sembolüdür.

Atalarımızın canları pahasına vermiş olduğu bu şanlı mücadele; şanlı tarihimizin sadece önemli bir dönüm noktası değil, aynı zamanda güzel vatanımızı her alanda en üst seviyelere çıkarmak için tüm gücümüzle birlik beraberlik içinde çalışmamız için bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Türk Milletinin varoluş iradesine zarar verecek hiçbir gücün olmadığının tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği 30 Ağustos Zaferi’nin 96. Yıldönümünde, Malazgirt Zaferi ile bu toprakların kapısını açan Alparslan´ı, 30 Ağustos Zaferini kazanan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Millî mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.