Yeşil Doğa Derneği açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan dört önemli devlet kurumunun katkıları ile oluşan Deneyap Teknoloji Atölyeleri Türkiye'de her ilde kurulacak bu sebeple 2019 yılında tüm orta Anadolu illerinde kurulsun diye yaptığımız çağrıyla şimdilik Aksaray ilimizde hayata geçirilmiştir. Ancak derneğimizin kuruluş amacının orta Anadolu bölgesinin kalkınması olduğundan dolayı diğer illerimizde de acilen kurulmasını istiyoruz.”

 Yeşil Doğa Derneği Genel Başkanı Abdulkadir Ay, (Aksaray) Yeşil Doğa Derneği Nevşehir Şube Başkanı Bayram Ekici, Yeşil Doğa Derneği Niğde Şube başkanı Tuncay Aytaş.Yeşil Doğa derneği Kırşehir şube başkanı Mehmet Emin Turpçu yaptıkları ortak açıklamada bölge kalkınması için istekte bulundu.

Bölge valilerine birlikte projeler yapılsın diye seslendi. Cumhurbaşkanlığın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulması Türkiye gündeminde önemli bir gelişme olarak iki ayrı bakanlık ve Teknoloji Vakfı öncülüğünde yaygınlaştırılacak.

Dernek yöneticileri yaptıkları ortak açıklamada, "Kuruluşunda bölgesel kalkınmayı amaçlayan Yeşil Doğa Derneği ilgilileri birlikte hareket etmeye davet ediyor.  Türkiye'nin ekonomik teknolojik gelişim düzeyinde en geride kalan Orta Anadolu’da sadece Aksaray ilimizde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin bölgeye sinerji katması için acilen Nevşehir, Niğde ve Kırşehir illerinde de kurulmasını istiyoruz." dedi.