Kovid-19 salgınından olumsuz etkilenen sektörlere destek olmak ve ticaretin devamını sağlamak üzere bütün kaynaklarını seferber ettiği TOBB Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Nefes Kredisi projesi kapsamında DenizBank, ticaret odaları ve borsaları üyesi olup, cirosu 25 milyon TL’nin altında olan işletmelere 100 bin liraya varan kredi veriyor. 

Denizbank Nevşehir Şube Müdürü Mahir Seçer'de bu kapsamda Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı ibrahim Salaş'ı ziyaret etti. Projeyle ilgili ayrıntıların görüşüldüğü ziyarette bilgi alış verişinde bulundu.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, "Üyelerimiz, borsamızdan Faaliyet Belgesi alarak yıllık yüzde 7.5 faiz oranı ile 2020 yılı anapara ve faiz ödemesiz 50 bin TL ile 100 bin TL arasında kredi kullanabilecekler. Tüm dünyayı etkileyen ve ülkemizin de bu süreçte aynı zamanda mücadele ettiği koronavirüs (Kovid -19) salgınının ticari hayata etkilerini en aza indirmek için borsa olarak üyelerimizden gelen talepleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracığıyla kamu kurum ve kuruluşlarına ilettik ve takipçisi olduk. Bugün de üyelerimizin finansman ihtiyacına katkı sağlayarak onların yanındayız. Bu zor dönemde Denizbank a bu projeyi bizim kadar sahiplenmeleri ve ellerini taşın altına koydukları için teşekkür ederim" dedi.

Borsa Başkanı Salaş, ayrıca kısa bir süre önce göreve başlayan Denizbank Nevşehir Şube Müdürü Mahir Seçer'e "hayırlı olsun" dileğinde bulunarak görevinde başarılar diledi.

Ziyarette Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aslan'da hazır bulundu.