Diyanet İşleri Başkanlığınca cami içi ve cami dışında gerçekleştirilen dini, sosyal, kültürel toplantı ve etkinliklerde ihtiyaç duyulan musiki formlarını yerine getirebilme kabiliyetine sahip, bu doğrultuda grup oluşturma ve ekip çalışması yapabilen, toplum huzurunda bir takım dini merasimleri icra ve idare edebilme yeteneği olan personeli yetiştirmek amacıyla, erkek görevliler arasından mülakat yoluyla seçilecekler için Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde  (20 Kursiyer) ve Bursa Eğitim Merkezinde (20 Kursiyer) 6 ay süreli  "Dini Musiki Kursu" düzenlenecek.

Kursa Alınacak Personelde Aranan Şartlar 

4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, Vaiz,  Kur'an kursu öğreticisi,  imam hatip,  müezzin kayyım kadrolarında kadrolu olarak fiilen çalışıyor olmak, 

1 Ekim 2020 tarihinden itibaren 6 ay süreyle askerlikle ilişkisi bulunmamak (Bedelli askerlik dâhil), Kurs süresince yurtdışı, umre vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak, e) Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun ve düzgün okumak (Tashih-i Huruf Kursu'nu bitirmiş olmak tercih sebebidir.), 

Eda-seda itibariyle ileri düzeyde dini musiki kabiliyeti olmak, Memuriyette adaylığı kaldırılmış veya 1 Ekim 2020 tarihine kadar kaldırılacak olmak, 01 Ekim 2020 tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak, Daha önce aynı kursa katılmamış olmak. 

Sınav Duyurusu ve Sınav Komisyonu: Yukarıda belirtilen şartları taşıyan görevlilerin katılacağı mülakat sınavına dair duyurular İl Müftülüğünce yapılacaktır. Her İl Müftülüğü; mülakatın yeri,  tarihi ve sınav komisyonunu belirleyecek. Mülakat, il müftüsü veya uygun göreceği il müftü yardımcısının başkanlığındaki 3 kişilik komisyon marifetiyle il kontenjanları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilecek ve sınav sonuçları aynı gün sınavın yapıldığı yerde ilan edilecek. 

Sınav sürecinde Covid-19 salgın hastalıkla ilgili gerekli tüm tedbirler İl Müftülüklerince alınacak.