Yavuz Soysaldı, “Asgari ücretin 2.020 TL/Ay olduğu ülkemizde emeklilere hala 900-1000 TL/Ay emekli maaşı verilmekte bununla ev geçindirmesi beklenilmektedir” dedi.

Soysaldı, “Mart ayı asgari geçim sonuçları açıklandı. TÜİK’in rakamlarına göre yapılan hesaplamada dört kişilik bir ailenin asgari harcamaları 6.472 TL/Ay, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 3.136,65 TL/Ay, açlık sınırı ise 2.419 TL/Ay olarak hesaplanmıştır.

Dört kişilik bir ailenin asgari geçim harcamaları 6.472 TL/Ay olduğuna göre 12,5 milyon emeklinin içinde kaç tane emekli ayda 6.472 lira alıyor?. 12,5 milyon emeklinin içinde 200 binden fazla değildir, geri kalan bunun altında olmakla beraber, bunlarında en az %50’si açlık sınırı olan 2.419 TL/Ay’ın yarısından da az maaş almaktadır. Asgari ücretin 2.020 TL/Ay olduğu ülkemizde emeklilere hala 900-1000 TL/Ay emekli maaşı verilmekte bununla ev geçindirmesi beklenilmektedir. Milletvekilinin 1 aylık maaş zammı, en düşük işçi emeklisinin 3 aylık maaşını geçti şeklinde gazetelerde yazılar görmekteyiz. Toplu sözleşme görüşmelerinde Malum-Sen hükümetin vereceği zammın da yarısına imza atınca bunlar başımıza geldi. Çalışan arkadaşlar bu gününüzü düşünmeyin yarını, emekli olacağınız günleri düşünün ona göre sendika seçin ki hakkınız alınsın, emekli olduğunuzda hiç olmazsa karnınız doyacak kadar maaş alın. Bugün verdiğimiz kararlar aslında geleceğimizi doğrudan etkiliyor. Öyleyse çalışırken yapacağımız doğru tercihlerle emekliliğimizi kurtaralım. Doğru sendikada, Türkiye Kamu-Sen çatısı altında birlik olalım” dedi.