Özdemir, “Eğitim-Bir-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı´na başvuruda bulunarak, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başı seminer döneminin 7 Eylül 2015 tarihinde başlatılarak, öğretmenlerimizin mesleki çalışmalarını yaz tatilini geçirdikleri veya halen bulundukları yerdeki bir okulda yapabilmelerinin sağlanmasını talep ettik.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açıklamada, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 28 Eylül 2015 tarihinde başlatılmasına karar verilmiştir.

Buna ilaveten 21-27 Eylül 2015 tarihlerini kapsayan haftada Kurban Bayramı tatili olduğu da dikkate alındığında, eğitim-öğretim yılı başındaki mesleki çalışmaların 7 Eylül tarihinde başlatılması yerinde olacaktır.Yine aynı gerekçeden hareketle, öğretmenlerimizin mesleki çalışmalarını yaz tatilini geçirdikleri veya halen bulundukları yerdeki bir okulda yapabilmelerinin sağlanması yönünde de karar alınması isabetli olacaktır.

Sayın Başbakanın açıklamasının akabinde Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşerek, her iki talebimizi de gereğinin yapılması amacıyla kendilerine ilettik” açıklamasında bulundu.