Toplantıya Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Halk Sağlığı, Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Hacıbektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Belediyesini temsilen birer kişi ile Okulları temsilen Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Demir, şiddetin önlenebilir bir davranış olduğunu, bu olumsuz davranışın oluşmasını ve ileride oluşma riskini ortadan kaldıracak somut çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca sadece eğitim ortamlarında değil toplumsal yaşamın bütün paydaşlarında şiddetin önlenmesi için ortak çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

İl Yürütme Kurulu üyeleri tek tek söz alarak eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirerek ilimizde şiddetin azaltılması konusunda önemli katkılarda bulundular.

Oldukça verimli geçen toplantıda Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Yavuz Koca´nın sunduğu rapor ve İl Eylem Planı yönünde çalışmaların yürütüleceği tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İl Yürütme Komisyonu üyelerinin ilimiz eğitim ortamlarındaki şiddetin önlenmesi ve en aza indirilmesi yönünde çalışılacağı kararlaştırılarak İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir´in teşekkür ve iyi dilekleriyle toplantı sona erdi.