Uğur, ?İktidar eli tarafından her konu da ama her konu da kendine bağımlı ve biat edecek insan sayısının çoğaltıldığı ülkemizde ne yazık ki her operasyonun başlığında yüce dinimiz kullanılmakta ve insanlarımız yüce dinimizle aldatılmaktadır.

İktidar nimetlerinden faydalanma karşılığı onlarca STK görev alırken, bu görev alanlar içerisinde eğitim sendikasının bulunması da ülke eğitimin geleceği, yetişen çocuklarımız ileri de ortaya koyacağı davranış ve hedefler açısından da kaygı vericidir.

Her türlü yalanı söyleyebilen, her türlü tehdidi yapabilen, kişilerin zor durumlarından faydalanarak her türlü teklifini utanmadan yapabilen, paranın sesini ve kokusunu duyduğunda yapamayacakları hiç bir şey olmayan, 

her dönemde en güzel takla atmayı becerebilen bu insanlar Ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir İlinde de eğitim tarihinde yaşanmayanları eğitimcilere yaşatmakta ve kutsal değerlerini kendileri gibi kaybetmiş kişilerle iş birliği yapmaktadır.

Her yıl olduğu gibi 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında da Nevşehir eğitimcisinin tek bir derdine sahip çıkamayan, önünde takla attıkları MEM yöneticisinin namusları sayılacak sendika takvimine müdahale ettiğinde tık ses edemeyen,

Norm Fazlası öğretmenlerin Resen atanma takviminde saklanacak yer arayan, sınava dayalı yönetici atamalarında kış uykusuna yatanlar, kendi üyeleri tarafından hakaretlerin her türlüsünü görenler.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir şubesinin elinden Yetkiyi almak için Hükümetin kanunlaştırdığı MEB Kanunu ile birlikte harekete geçerek, 

başta kendi okul müdürlerine giderek yerinizde yönetici olarak kalmak istiyorsanız Türk Eğitim-Sen sendikasından üç üye alacaksın, kadrosu hizmetli olup Memur olarak görev yapan eğitimcilere, okul müdürünüz bizim üyemizden atanacak bize üye olmazsan seni yeniden hizmetli yapar sınıf temizletiriz, birçok eğitimciye bize üye olun sizi okul müdürü, müdür yardımcısı olarak atayalım.

Çocuğu işe gireceklere bize üye olun çocuğunuzu işe atattıralım, Hizmetli kadrosunda görev yapan tüm eğitimcilere sizleri Memur yapacağız vaatleri, onlarca tehdit, vaat, şantaj.

En büyük sermayem kişiliğim diyenler için bir karşılık bulamayan bu atmosfer ne yazık ki bir kısım eğitimciler için geçerli akçe olarak görülebilmektedir. Celladına âşık olanlar tarihte hep olmuştur.

Herhalde olmaya da devam edecektir. Yıl boyunca gittiğimiz yüzlerce okul ziyaretinde ilgili sendikaya her şeyi söyleyenler ile bugünlerde taraf değiştiren ve ilgili sendika için geçmişte  ağza alınmayan küfürler  edenler ne hikmetse kişiliklerini ceplerinde taşıdıkları mendil içerisine saklamışlardır.

Dik durmanın, kişilikli olmanın hazzını bilmeyenler sendikal  tarih sayfasının utanç tablosu bölümünde yerlerini alacaklardır. 

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi tarihimizde yaşanan çok çeşitli ihanetler gibi ihanetleri yaşamış ve o ihanetlerden her zaman güçlü, başı dik alnı açık çıkmıştır? dedi.