Türkiye’nin kışlık patates ihtiyacını karşılamak için nisan ayında ekilen patatesler hasat edilerek Nevşehir’deki soğuk hava depolarında saklanmaya başladı.

Nevşehirli firma Seyitoğulları Tohumculuk, Sivas’ın Hafik bölgesinde ektiği patatesi hasat ettiği esnada devasa büyüklükte patatesler buldu.

Dev patatesleri gördüklerinde çok şaşırdığını belirten firma sahibi Muhammet Çiftcibaşı, “Biz ekmeğini topraktan çıkaran insanlarız. Nisan ayında ektiğimiz tohumları kış aylarında tüm Türkiye’ye göndermek için hasat etmeye başladık. Hasat ettiğimiz ürünleri soğuk hava depolarında muhafaza ediyoruz ve talebe göre Türkiye’nin 81 iline gönderiyoruz.” dedi.

DEVASA KUMPİRLİK PATATESLER

Bu yıl yemeklik ve kızartmalık patates haricinde kumpirlik patates de ektiklerini aktaran Çiftcibaşı, “Ektiğimiz kumpirlik patatesleri hasat ederken ekmek büyüklüğünde patatesleri görünce şaşırdık. Bir patates yaklaşık 2 kilo geliyor. Gören herkes de çok şaşırıyor. Patatesleri saklamak istiyoruz ancak uzun süre saklamak zor. En fazla 6 ay saklayabiliyoruz. Daha sonra bozulur. Bu patatesleri de bozulacağı için talep geldiğinde göndereceğiz. Bu büyüklükte çok patatesimiz var.” diye konuştu.