24 Kasım öğretmenler günü Nevşehir´de de düzenlenen törenle kutlanacak.

24 Kasım Perşembe günü Saat 09.30 da Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayacak olan kutlama programı okul müdürleri ve yöneticilerinden oluşan heyetin İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaretleriyle sürecek.

24 Kasım 2017 tarihinde saat 09.45´te Milli Eğitim Müdürlüğü makamını ziyarette Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Murat Saltık ve Murat Dildöken, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Ece, Nevşehir Anadolu Lisesi Müdürü Yavuz Selim Yıldırım, TOKİ 125. Yıl Ortaokulu Müdürü İbrahim Palancı, 75. Yıl İlkokulu Müdürü Mehmet Yasin Gizlgider, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Güneş ve Özel Kardelen Koleji Lise Müdürü Mürsel Mert, okullarından birer öğretmenle birlikte, Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret edecekler.

Aynı heyet İl Milli Eğitim Müdürü ile birlikte saat 10.30´da Valilik Makamını ziyaret edecekler.

Kapadokya Kültür ve Sanat merkezinde düzenlenecek olan programda Öğretmenler adına Tarih öğretmeni Ahmet Güntürkün bir konuşma yapacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir´in günün anlam ve önemini içeren konuşmasının ardından  “Öğretmen” konulu şiir yarışmasında 1. olan şiirler okunacak, “Öğretmen” konulu kompozisyon yarışmasında 1. olan eserin okunmasının ardından Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirilecek. Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin müzik ve oratoryosunun ardından Emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerinin verilmesiyle program sürecek.

Kutlama programı Nevşehir Lisesinde il eğitim tarih müzesinin açılmasıyla son bulacak.