Nevşehir Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu Eşitlik Birimi sorumlusu Şermin Açıkgöz'ün koordinasyonunu sağladığı, 2018 - 2023 Nevşehir Yerel Eşitlik Stratejik Planı (NYESP) doğrultusundaki çalışmalar hızla devam ediyor. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde meydana gelen, kadına yönelik şiddet suçlarını önleme ve farkındalık yaratmak amacı ile şiddet vakaları ile ilgilenen emniyet personeline bilgilendirme semineri, Nevşehir Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde; “Nevşehir Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu olarak 2018-2019 yılı içerisinde;  öncelik ilimiz ve ilçelerinde toplumsal cinsiyet eşitliği algısının oluşturulması, kadına yönelik şiddet ve erken evlilikler konusunda; halkla ve vak’alarla birebir temas halinde olan kamu görevlilerine yönelik olarak bilgilendirme ve eğitim çalışmaları gerçekleştirilmeye devam edilmektedir. Bu alanda en önde gelen kurumların başında Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personellerine yönelik seminerler aracılığıyla Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda farkındalık arttırma çalışmalarına devam edilmiştir.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Leyla Kahraman ve EGM Psikoloğu Süleyman Kurtoğlu tarafından gerçekleştirilen seminerde: “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “İletişim – Öfke Kontrolü” konu başlıklarında; emniyet personellerine bilgilendirme yapılmıştır.

İnter aktif yapılan seminerde, soruları ile emniyet personelleri her türlü katkıyı sağlamakla birlikte, emniyet mensuplarının kadına yönelik şiddetle mücadele ne kadar duyarlı ve titiz yaklaşım sergiledikleri vurgulanmıştır.”