Kutlama mesajında Demir, “1992 yılında Birleşmiş Milletlerin kararı ile 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiş; bu karar, 1993 yılı Mart ayında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunun 1993/29 sayılı bildirisi ile 3 Aralık Gününün tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının “tam ve diğer insanlara eşit ölçüde” sağlanması amacıyla çalışılması gereken bir gün olarak tüm dünyaya duyurularak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir.

Engellilerin karşılaştıkları zorluklar; yalnızca engellileri ve ailelerini değil toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirmektedir. Engelli öğrencilerimizle birlikte engelli vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak, yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak, hem mesleki hem de insanlık görevimizdir. Amacımız onların başkalarına gereksinim duymadan yaşamını sürdüren, kendine yeten, üretken bireyler haline gelmesidir. Engelli vatandaşlarımızın hakları korunarak, toplumdan dışlanmadan, ayrımcılığa maruz kalmadan yaşamalarını sürdürebilmeleri, Anayasamız ve Devletimizin teminatı altındadır. 

Ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda oldukça artmıştır. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim hakkının toplumda yaşayan her bireyin hakkı olduğu bilinciyle engelli öğrencilerimizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinden en iyi şekilde faydalanmaları için çaba göstermekteyiz.

Engelli öğrencilerimizin kendilerini toplum içinde ifade edebilmelerine yönelik çalışmaların, onların mutlu olmaları için önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu kapsamda ilimizde 3 özel eğitim okulu, 4 rehabilitasyon merkeziyle sizlere hizmet vermekteyiz. Bu minvalde tüm engelli kardeşlerimizin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nü en kalbi duygularımla kutluyor, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” açıklamasına yer verdi.